30 nėštumo savaitė: ruošiamės Velykoms ir esame puikios nuotaikos

30 nėštumo savaitė: ruošiamės Velykoms ir esame puikios nuotaikos

20. Apr 2011, 00:00

Kaip pasiruošimai Velykoms? Ar turite kokių nors gražių šeimyninių tradicijų? Pas mus tai priimta, kad visa šeimyna susirenka ir dažo kiaušinukus kartu.

 

Taip mes darėme, kai dar nebuvau ištekėjusi, tą tradiciją bandome tęsti net ir su savo mažyle. Pamenu, kad praeitais metais jai buvo 7-8 mėn., tačiau mes vis tiek jai rodėme ir pasakojome, kaip ir ką darome, o ji susidomėjusi bei išpustomis akytėmis žiūrėjo į visą procesą. Šiais metais, manau, ji ne tik norės žiūrėti, bet dar ir padėti mums.

 

Žinoma, dažniausiai mes apvyniojame kiaušinukus kokiom žolelėm, o tuomet įdedame į svogūnų lūkštus. Be to, dar dažome su specialiais kiaušinių dažais ir flomasteriais. Taip taip taip...šią tradiciją - kiaušinių dažymą flomasteriais mūsų šeimoje pradėjau aš. Vieną kartą mama pasiūlė išdažyti kiaušinukus Velykų proga svogūnų lūkštais, o aš norėjau išbandyti kažką naujo ir....nudažiau juos flomasteriais (tik gaila, kad neturiu nė vienos nuotraukytės iš tų laikų, užtat šiemet būtinai viską užfiksuosiu).

 

Beje, pasakysiu atvirai, kad mes su vyru visgi labiau ruošiamės mūsų antrojo stebuklėlio atėjimui į šį pasaulį. Ilgą laiką mes ieškojome tinkamo vežimėlio mūsų aukseliui, kadangi reikia išsirinkti patogų, lengvai suskleidžiamą, su pripučiamais ratais ir...oi, aš net nepasakosiu visų keliamų reikalavimų, tačiau jų išties yra begalė:)

 

Taigi, iš pradžių mes galvojome apie X-landerį, tačiau pamatę jį gyvai, man jis pasirodė per daug masyvus ir sunkiai sulankstomas, o juk aš turėsiu 2 vaikučius, vienas iš kurių nuolat skuba susipažinti su visu pasauliu:) Paskui perskaičiau apie taip vadinamą mamų stebuklą, t.y. Emmaljungos city cross modelį, tačiau apžiūrėję jį parduotuvėje nusprendžiau, kad ir šis man visiškai netinka.

 

Iš tikrųjų tų vežimėlių kainos tooooookios milžiniškos, kad, atrodo, perki ne vežimą vaikučiui, o visą mašiną (juokas pro ašaras). Taigi, turėjau nemažą galvos skausmą, gal, kokias 3-4 savatės ir galiausiai, pasitarę su vyru, nusprendėme tiesiog nupirkti rėmą su tvirtinamu lopšiu. Nuvažiavome į "Vaikutį", gavome nerealiai naudingos ir greitos informacijos apie tai, ko ieškome, tądien apsisprendėme, kad pirksime Peg Perego firmos vežimėlį su rėmu Classica bei Culla auto sophia lopšiu.

 

Deja, naudotų tokių modelių kol kas rasti nepavyko, tačiau dar turime laiko iki pat birželio. Taigi, ieškosime, o jeigu nepavyks rasti naudoto, tuomet bandysime įpirkti naują:) Jis puikiai tiks mūsų leliukui vasarai, nes lopšyje yra puiki ventiliacija, be to, nusiima stogelis ir lieka apsauga nuo saulutės bei uodų, lopšys yra lengvai nuimamas bei uždedamas, tvirtinamas mašinoje, pats rėmas irgi lengvai sulankstomas ir šiaip matosi, kad daiktas yra labai kokybiškai padarytas. Taigi, svarbiausiu dalyku jau pasirūpinta, ir man šiek tiek ramiau:)

 

Žinote, per visus tuos malonius rūpesčius aš jau net nepastebiu savo svorio augimo, karts nuo karto atsirandančių galvos skausmų, kojų tinimo ir pan. Matyt, jau pripratau ir mėgaujuosi savo malonia drambliuko būsena:) Pas mane jau 30 nėštumo savaitė, o tai reiškia, kad mūsų mažuliuko smegenys ir toliau tobulėja stebinančiu greičiu.

 

Iki šiol buvęs lygus pradeda formuoti paviršius. Taigi, smegenys brandina vis daugiau ir daugiau smegenų ląstelių. Smegenų paviršiuje susidarė smulkios, daug gilesnės vagelės bei vingiai ir jos tapo panašios į graikišką riešutą. Vaikutis atsigręžia į šviesą, atpažįsta mano balsą, puikiai girdi viską, kas vyksta aplinkui. Beje, jo ilgis yra apie 261-270 mm, bendras ilgis 38 cm. Svoris apie 1400-1599g. Iš tikrųjų tai tikras stebuklas, kad kažkas auga manyje ir nuolat didėja, kol...galiausiai neįvyks mūsų išsvajotasis susitikimas:)

 

Žinote, aš ir toliau stengiuosi aktyviai leisti laiką, kiek tai leidžia mano apvalios formos:) Taigi, šeštadienį mes su mama apsilankėme Operos ir baleto teatre bei žiūrėjome "Kopeliją". Oi, negaliu perteikti visko, ką jaučiau, kadangi šis apsilankymas buvo be galo malonus kaip man, taip ir mažyliui.

 

Taip, jaučiau tai, kadangi karts nuo karto baleto metu jis tyliai ir švelniai baksnojo mane į pilvuką, taip pareikšdamas, kad ir jam patinka šis renginys:) Na, o sekmadienį mes daugiau leidome laiką su savo šeimyna, nuvykome į prekybos centrą "Panoramą" apžiūrėti "Velykinių" triušiukų, tada į parką ir galiausiai į svečius.

 

 

Žodžiu, gyvenimas verda savo ritmu. Laukiame savo antrojo stebukliuko, ruošiamės Velykoms ir esame puikios nuotaikos:)

 

Šiam karteliui tiek:)

 

IKI, nėštukė Viktorija:)

ausryte12 ausryte12 21. Apr 2011, 10:49

Ar remuo jau nebegrauzia? 😀

20. Apr 2011, 21:28

Linksmų jums Vėlykų miela šeimynėle 😀 😀 🤗 🌷 🌷 🌷

20. Apr 2011, 20:53

manau, viskam savas laikas😉 gal, jums reikia siek tiek pailset, siek tiek apmastyt kas ir kaip, o paskiau op...ir jusu mazuliukas tures broliuka arba sesyte, svarbiausia, kad jau pasvajojat, o tai pirmas zingsnis😉

20. Apr 2011, 15:03

🌷 sauni seimynele

20. Apr 2011, 13:07

zinok, mane isvis buvo prie lovos sukauste, gal, koki 2nestumo men😉 is pradziu pajutau toki nezymu skausma dubens srityj, tai buvo ryte, paskiau jis tik stiprejo stiprejo, kol galiausiai, jau tos pacios dienos vakare as net negalejau apsiverst...visa nakti prasikankinau, net miegot negalejau...bet tai buvo sest, uztat pas medikus nesikreipiau, galvojau luktersiu iki pirm, bet kai kt diena skausmas siek tiek atslugo, ismokau gyvent su juo😉 db kart nuo karto man dar paskausta, bet jau....tfu tfu tfu....nebe taip stipriai😉
o dar man skauda paciame virsuje, jauciu, kad kalbi apie ta pati...kai vaikstau, arba atsigulus bandau verstis, tai jauciu skausma, konsultavausi su savo akusere, sake, kad tai del priaugto svorio😉 pasiule nesiot nescios dirza....as ji turiu, kart nuo karto nesioju, bet ne visada, nes pats dirzas kelia man dar kt problemu, tad tenka rinktis😛 geriau pasikonsultuok su tave priziurincia gyd arba akusere, kad jau zinot tikraja priezasti😉

20. Apr 2011, 12:42

👍sauni seimyna...puikus aprasymas😀

20. Apr 2011, 11:22

Labai patinka skaityti tavo dienorasti, kadangi pati laukiuosi, tai bendros temos visada idomu 😀 Man jau 27 savaite 😀 Tik mane vargina skausmai dubens dugno ar kaip cia pasakyti net nzn... Kai keliu koja ar lovoj verciuosi ant kito sono... brrr.. nepatinka.. Ar yra kam nors taip? Su pirmu vaikuciu irgi taip buvo, tai manau, kad tai normalu, bet kad labai jau nemalonu...

20. Apr 2011, 11:12

as vis laukiu kada pilvukas matysis...

20. Apr 2011, 10:54

vis skaitau tavo dienoraštį ir galvoju, kaip greitai lekia laikas, jau 30 savaiatė , tavo nėštumas eina greičiau negu manieji buvo 😀

20. Apr 2011, 10:19

smagu tai girdet😉 ir lb gerai, kad visos problemos jau praeityj...linkiu pasidziaugt graziu laukimu😉 as tai jau nekantrauju, kaip noriu pamatyt savo 2 leliuka, ir siaip ganetinai keista bus turet net 2 vaikucius😀

20. Apr 2011, 10:11

labai smagu skaityti sios mamytes tekstelius,nes ir mano nestumas zengia kija i koja su jos.tik mano nebuvo toks dziugus,ypac nuo 14 iki 29 savaites...bet dabar jauciuosi puikiai.

20. Apr 2011, 09:54

ir jis lengva tik va ziemai biski saltokas butu bet uzkloji pleduka, vistiek ilgai nebusiu su vaikiuku lauke.

20. Apr 2011, 09:49

aiskutis😀 aciu😀

20. Apr 2011, 09:36

aisku yra tas maisas as taip vadinu kad silciau butu. dirzai yra prie vezimelio.

20. Apr 2011, 09:35

va toki jis sportinis. prie jo ir automobiline kedute tvirtinas. komplektas buvo

20. Apr 2011, 09:28

aciu aciu😀 kai uz lango tikras pavasaris, tai kasdien lyg kokia svente butu😀 lb smagu😀

20. Apr 2011, 09:28

o koki vezimuka turit? gal, bruksteltum firma ir modeli?😀

vaidlina vaidlina 20. Apr 2011, 09:24

sveikos. oi, viktorija, šauni mamytė esi. Gražios ir nuostabios didžiausios pavasario šventės 🌷

20. Apr 2011, 09:21

man kazkaip nesijaucia velykos. na as vezimeli turiu is po Aistutes. na jis daugiau vsarai tinka. bet gimdimo terminas spalio pabaiga tai visztiek i laukeli taip nevaiksciosim kaip vasara kiekv.diena. tai nepirksiu kito vezimo.