3 dalykai, kad būsima mama jaustųsi puikiai

3 dalykai, kad būsima mama jaustųsi puikiai

07. Nov 2017, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ar valgyti už du? Ką daryti, kai kankina toksikozė? Kiek ir ko valgyti? Šie ir panašūs klausimai kankina ne vieną besilaukiančią moterį. Konsultuoja vidaus ligų gydytojas, homeopatas Olegas Bulanovas.

Nėštumas yra fiziologinis moters periodas, todėl kažką keisti ar ypatingo daryti neriekia. Klaidinga nuomonė – jeigu esu neščia, turiu valgyti už save ir už būsimą vaikutį.

Jūsų organizmas pats pasakys, ko reikia, o specialiai didinti suvalgomo maisto kiekio tikrai nereikia. 

Ką valgyti?

Vaisiai, daržovės, natūralios sultys gerai, tačiau kad ir kokios sultys būtų naudingos, pakeisti maisto jos neturėtų, tačiau kasdien racioną papildys puikiai.

Mėsos galima valgyti šiek tiek mažiau. Organizmui pakanka, jei mėsa sudarys 16 proc. visos dienos raciono, nes baltymų neštukė gauna ir iš kitų produktų.

Dažna nėštukė klausia apie šokoladą, o jei jo labai norisi? Šokoladas, pasak gydytojo, gali būti nėštukės racione, tačiau juo nepiktnaudžiauti, nes jis stipriai energizuoja organizmą. Mat jo sudėtyje esantys kakavos vaisiai, pienas, cukrus ir kt. medžiagos yra blogai virškinamos, tad užteršia organizmą.

Pasak gydytojo homeopato, jei nėštukė rūpinsis savo organizmu, jis atsidėkos visu nėštumo laikotarpiu puikia savijauta kaip ir turėtų būti visuose nėštumo trimestruose.

Pasirodo, silpnumo, mieguistumo, pykinimo būsima mamytė jausti neturėtų nė viename nėštumo laikotarpyje. Jei ji jaučia šiuos simptomus, vadinasi jos organizme susikaupė pakankamai daug toksinų. Reikia išsiaiškinti šaltinį, iš kurio atsiranda tie "nuodai" arba išsiaiškinti, kodėl nesivalo organizmas.

Būtinai reikia aiškintis priežastį ir nenumoti ranka, kai tie simptomai pasireiškia. Jei jaučiate pirmą nėštumo trimestrą toksikozę, tai jau liga ir intoksikacija, tuomet reikia aiškintis, kokia to priežastis. 

3 GEROS SAVIJAUTOS TAISYKLĖS:

1) Normalus fizinis aktyvumas. Jokiu būdu nereikia sėdėti namie, nes blogės kraujotaka dubens srityje ir vaikutis gaus mažiau deguonies – tai ir vaikščiojimas, ir plaukimas, žinoma, nerikia važinėti dviračiu.

2) Mityba. Valgykite sveiką ir subalansuotą maistą, nes persivalgymas yra blogai.

3) Emocinė būsena. Svarbi ji ir mamos, ir vaiko. Kuo daugiau bendraukite su vaikučiu nuo pat pirmųjų nėštumo dienų, nes kūdikis jau viską jaučia.

Lengvo nėštumo!