10 produktų Jai ir Jam, planuojant šeimos pagausėjimą

10 produktų Jai ir Jam, planuojant šeimos pagausėjimą

20. May 2014, 15:44 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Galima tuo tikėti, galima pažvelgti su šypsena. Jūsų dėmesiui – maisto produktai, vienaip ar kitaip susiję su vaisingumu – vieni jų žadina aistrą, kiti – potencines galias.

1.Šokoladas

Nenuostabu, kad apėmus liūdesiui, daug kas sau nuotaiką gerina šokolado gabalėliu. Jame yra medžiagų, „atsakingų“ už gerą nuotaiką. Neveltui įvairiose šokoladų reklamose kalbama apie „aistros skonį“. Taigi, prieš planuojant vaikutį, plytelė šokolado tikrai nepatrukdys.

2. Vaisių salotos 

Žemuogės, vyšnios, vynuogės, apelsinai – tai ne tik skanu, bet ir sveika. Vaisiuose esanti folio rūgštis labai svarbu prieš planuojant vaikutį ir jau pastojus.

3. Dilgėlė

Šviežios dilgėlės lapas ant sumuštinio, supjaustytos gabaliukais – į salotas. Manoma, kad dilgėlėse esančios medžiagos padeda vyrų potencijai bei gerina sėklos kokybę.

4.Austrės

Jei pakviesite mylimąjį ar mylimąją pavakarieniauti į restoraną, kuriame  jums patieks austrių, pasiūlymas, greičiausiai, nuskambės labai viliojančiai. Austrėse esančios mineralinės medžiagos padidina testosterone kiekį. Mhh, žinote, ką tai reiškia?...

5.Prieskoniai

Blėsta aistra? Prisiminkite apie prieskoniuose esančias afrozidiakines medžiagas. Svarbiausios jų – rozmarinas, cinamonas, vanilė, mėta, muškatas, anyžius.

6.Granatas

Jau ne vieną šimtmetį granato vaisius yra vaisingumo simboliu. Viena iš tai aiškinančių priežasčių – perpjautas granatas su šimtais savos sėklyčių labai primena moters kiaušides su daugybe kiaušialąsčių. Rytų šalyse granatas siejamas su nemirtingumu. Tačiau nepaisant visų „mitinių“ savybių, granatas yra svarbus tuo, kad turi svarbių vitaminų ir mineralinių medžiagų – tokių kaip kalis, vitaminas B ir kt.

7.Graikiniai riešutai

JAV mokslininkai sako, kad suvalgius kiekvieną dieną po 75 g graikinių, pagerėja spermos kokybė bei gyvybingumas. Riešutuose yra nesočiųjų riebalų rūgščių, taigi, pasiimti į darbą saujelę riešutų kaip užkandį- visai gera idėja.

8. Gvazdikėliai

Jų galima įdėti geriant į arbatą arba į kepinius, pavyzdžiui, meduolius.

9. Joduota druska

Jodas yra svarbus gerai mūsų skydliaukės veiklai. Skydliaukės hormono trūkumas gali sukelti problemų, susijusių su medžiagų apykaita. Taigi, joduota druska į sriubą (arba jodas kitu pavidalu) tikrai rekomenduotina.

10. Daržovės

Jeigu ruošiatės tapti tėvais, traškučius vakarais geriau iškeiskite į paprikų ir morkų gabaliukus. Šviežios daržovės, kaip ir vaisiai, yra vitamino C šaltinis, o jo jums tikrai prireiks.

Ko verčiau vengti:

Alkoholio. Planuojant tapti tėvais, prieš pastojant jo geriau atsisakyti.

Kofeino. Kuo mažiau kofeino. Daugiau kaip trys puodeliai labai stiprios kavos per dieną gali turėti neigiamos įtakos hormonų veiklai. Pradėkite rytą verčiau nuo žolelių arbatos.

Ar keitėte savo mitybos įpročius prieš tapant tėvais?