Skaičiuosime laiką praleistą kartu su vaikais...

Skaičiuosime laiką praleistą kartu su vaikais...

22. Oct 2013, 07:30 motinysteveza motinysteveza

Sveikos,

Tikiuos, kad senbuvės mus jau pažįsta: auginame dvi žavias mergaites – šešiametę Deimantę ir dvimetę Milą. Na, ir dar vienas jau pakeliui – kartu su gamtos pabudimu tapsime daugiavaike šeima :).

20131022070314-85375.jpg

Kodėl pasiryžau šiai mažytei avantiūrėlei? Visiems sakau: „vaiko priežiūros atostogos“ – ne man. Aš - dirbanti mama, mano darbas yra auginti, prižiūrėti ir ugdyti savo vaikus. Tą ir pabandysiu parodyti, ir pati iš šalies pažiūrėsiu, kaip visa tai atrodo (o tuo pačiu visoms šio klubo narėms taip artima bus, tikiuos ir įdomu bus skaityti...), suskaičiuoti tikslų laiką, kiek gi skiriu to išskirtinio laiko. Gal pasirodys vis dėlto mažoka?

20131022070735-37207.jpg

O laiką leidžiame kartu panašiai kaip ir kitos šeimos – pasivaikščiojimai, apsilankymai teatre, muziejuose, knygų skaitymas, stalo žaidimai, pati darau darbelius su vaikais, žaidžiu žaidimus, kurie ugdo.

Taigi laiką pradedu skaičiuoti šiandien, jau ryt įkelsiu, kaip šiandien sekėsi.  Netrukus susidarysiu dienos planelį (nors niekada nėra pavykę tokio planelio įgyvendinti šimtu procentu, bet be jo padaryčiau kur kas mažiau). Bloguose bus dvi pastraipos, viena jų „Laikas skirtas dėl vaikų, bet ne su vaikais“, nesąžininga būtų tai nutylėti mūsų, mamų, atžvilgiu. Jis tikriausiai ir užima didžiausią dienos dalį, pavyzdžiui, visa buitis, paėmimas vaiko iš darželio, nuvežimas į būrelius. Tarkim, mes vakar važiavome pirkti Deimantei smuikelio, į biblioteką, atiduoti aprangą šokių vadovei (šokių, kurių atsisakėme). Sugaišome keletą valandų, ir tam išskirtiniui dėmesiui laiko liko labai mažai. Kita pastraipa – "Laikas skirtas vaikams". Būtent ir yra tas laikas, kuris domina mus visus.

Beje, turiu pasakyti, kad šią savaitę vaikams skirsiu laiko daugiau nei įprastai... na, juk tai bus viešas pasirodymas, juk visos norime pasirodyti geriau, negu iš tiesų yra... :) bet būtinai bloge pasistengsiu paminėti, kaip dažniausiai iš tiesų yra.

 

mama Akvilė

motinysteveza motinysteveza 22. Oct 2013, 18:44 pypse

kadangi pagal statistiką laikas praleidžiamas kartu su vaiku yra 7 min, tai ne taip jau sunku pakelti tą statistiką 😉

motinysteveza motinysteveza 22. Oct 2013, 18:42

ačiū už pagyras. fotografavo draugė, prededanti fotografė. taip ir neturėčiau nuotraukų savo pačios su vaikais, jei ne ji 😀

Krisliukas Krisliukas 22. Oct 2013, 13:35

nuotraukos labai gražios..lauksim blog'o 😀

pypse pypse 22. Oct 2013, 12:30

Ir taip, nuotraukos nuostabios😉

pypse pypse 22. Oct 2013, 12:29

pakelsit statistinę laikas su vaiku lentelę. gerai😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 22. Oct 2013, 09:08

Tuoj pataisau, bet tai nieko nekeičia, nes grožėjausi nuostabiomis nuotraukomis ir pati skaitydama pavadinime net nepastebejau klaidos😃

motinysteveza motinysteveza 22. Oct 2013, 07:27

oi, mano pavadime turėtų būti "vaikais" 😀