Paskutinės dienos suskaičiuotas laikas ir SAVAITĖS REZIUME

Paskutinės dienos suskaičiuotas laikas ir SAVAITĖS REZIUME

29. Oct 2013, 06:46 motinysteveza motinysteveza

Prasidėjo darbingasis pirmadienis. Paskutinė septintoji suskaičiuoto laiko, praleisto kartu su vaikais, diena.

Mila vietoj įprastos 8.00 val., pradėjo keltis 7.00 (o aš pati 5.00), nors ir vėliau paguldau :). Deimantė iškutenama iš saldaus miego ir išvažiuoja su tėčiu į darželį. Apie 8.30.

Pirmadienio pusdienis - buities darbų likvidavimas po savaitgalio, nes savaitgaliais neatlieku jokių nebūtinų buities darbų (skalbimai, siurbliavimas, dulkės).

12.45 su Mila pasiimame Deimantę iš darželio ir 40 min. pabūname lauke darželio teritorijoje. Dažniausiai pabūname ilgiau, bet šįkart Deimantė panoro grįžti namo kuo greičiau.

40 min. abiem vaikams

20131029062237-88317.jpg

20131029062305-83539.jpg

16.05-16.30 sprendžiame uždavinius. Šįkart tiesiog pasiėmėme pirmos klasės matematikos pratybas. Jas pabaigus, Deimantei pažadėjau nupirkti ponių. Princesių, piterių penų, monstrių, puponautų manijos praėjo, dabar „užsikabinus ant“ ponių...

25 min. Deimantei

18.00-18.50 žaidimai su Mila.

50 min. Milai

20131029062327-58193.jpg


SAVAITĖS REZIUMĖ

Minusai

  • Pasibaigus pirmadieniui, lengviau atsipūčiau – nebereiks žvilgčioti į laikrodį ir fiksuoti laiką. Juk daug lengviau skaityti knygą, žaisti nežvilgčiojant į laikrodį. Laikrodis vargino :).

Pliusai

  • Savaitė buvo labiau disciplinuota. Na, mūsų dienos visada maždaug tokios, kokios aprašydavau, bet dažniau „išeidavome“ iš režimo, pavyzdžiui, viena veikla užsiimdavome ilgiau nei galima, praleisdami kažką.
  • Pasižiūrėjau iš šalies į savo dalijamą laiką vaikams.  Ir man pasirodė, kad Mila yra labiau nuskriausta. Tikriausiai dėl to, kad sesė nėjo į darželį, o su ja žaidžiu paprastai valandžiukę rytais. Reikės atsigriebti.
  •  Vis dėlto  nusprendžiau, kad savo vaikams skiriu laiko pakankamai ir jau nuo vakar nutariau, kad „dirbsiu“ (kiek spėjau, tiek) iki 19 val – t.y. tokiu laiku užsidarysiu į vonią, nuplauti dienos nuovargį pasilepindama moteriškomis procedūromis, kaip kaukės, depiliacijos ir pan. O ne tada, kai vaikai užmigdyti, ir esu baisiausiai pervargus, turinti jėgų tik paprastam dušui. Mano mergaitės jau pakankamai didelės ir savarankiškos, kad mamai galėtų tai leisti. Iki kol gims leliukas... (tiesa, daugumai moterų tas neaktualu, kai tėtis dirba „normaliomis“ valandomis...)

Laiko skaičiavimo netikslumai ir ko neįtraukiau

Apskaičiuoti tą laiką iš tiesų buvo sunkoka, o tiksliau apsispręsti, ką įskaičiuoti,  o ko ne. Pernelyg smulkintis nesinorėjo. Nei viena neturėjome taisyklių, taigi pačios ir spręsdavome. Mergaičių plaukų šukavimas, maudymas, apsikabinimai, pasikutetinimai, bendravimas per dieną- šie dalykai pas mus dažni ir trumpi (2-5 min.), tad nepuldavau prie sąsiuvinio ir neužsirašydavau. Pokalbiai prieš užmiegant, Deimantė daugiau kartų pažaidė su tėčiu domino, nei aš paminėjau. Važiavimas automobiliu kažkur– kartais įtraukdavau į bendrą laiką, kartais ne.

Išvados

Dabar žinočiau, kad neapsiimčiau skaičiuoti laiko kartu praleisto su kūdikiu (tuomet visiškai galva susisuktų, ką įtraukti, ko ne), nes visas laikas, kai jis nemiega, yra skiriamas jam.  Mano atveju, vos ne 24 val. (nes ir miegojau kartu, žindydama vyresnėlei skaičiau knygas). Mano abu vaikai tas beveik 24 val. gavo. (Ir nepriprato.)

O savarankiškam vaikui, iš tikrųjų įmanoma neskirti visiškai laiko! Pavyzdžiui, parsiveži iš darželio, arba jis pareina iš mokyklos, pašauki pavalgyti, paklausi, ar paruošė pamokas, paliepi, kad jau ruoštųsi miegui ir labanakt! Atėjus savaitgaliui, vėl puikiai galima leisti laiką atskirai, juolab kai gali vaiką palikti vieną ilgesniam laikui. Savų reikalų, darbų, priežasčių, pretekstų, kad esu užsiėmęs ir negaliu skirti laiko vaikams, atsiras visada. Va, tokiame amžiuje ir yra didžiausia grėsmė tėvams! Aš pati jau jaučiu tą grėsmę. Čia tikriausiai ir gimsta ta nelaboji  7 minučių statistika. O tas mažius nori nenori tampys mamai už skverno ir išsireikalaus savo teisių, kad ji su juo kartu pažaistų.

 

O dabar keliauju į virtuvę virti košės, žadinti Deimantės ir ją vežti į baseiną. Kasdienybės ratas vėl sukasi. Bet būtinai 19 val.  pasislėpsiu vonioje ir pasilepinsiu veido kauke.... :)

 

mama Akvilė

29. Oct 2013, 18:07

Na iš straipsnių susidaro beveik idealios mamos vaizdas (na, nes juk idealių nebūna 😀 ), išties atsidėjusi vaikų auklėjimui, pagirtina 👍

motinysteveza motinysteveza 29. Oct 2013, 17:11

Goda ir MK redakcijai ačiū ir jums. Bet kuri mama čia rašanti aktyviau , gauna ne tik materialines dovanėles, bet ir daugiau, tai galbūt įvardinčiau kaip "saviraišką" 😀

Linalu, labai labai paglostėt širdį. 🌷

ačiū ir kitoms mamoms už gražius žodžius 🌷

jaldija jaldija 29. Oct 2013, 15:59

Labai įdomu buvo skaityti; Puiki šeima esate, sėkmės jums 🌷

gintarerei gintarerei 29. Oct 2013, 11:24

aha, isvados tikrai taiklios, o ir laiko skiriate tikrai nemazai, kaip dviems vaikams ir trecias pakeliui, o ir kiek fantazijos su uzsiemimais, tai zavu 😉 labai grazi seima.

29. Oct 2013, 11:20

Tikrai šauni mama esate, sėkmės Jūsų šeimynėlei ir toliau 😀

29. Oct 2013, 10:11

Man labai patiko jūsų blogai 😀 nors jų nekomentavau, visus įdėmiai perskaičiau 😀 sužavėjo ir jūsų rašymo stilius, ir situacijų pateikimas, veiklos aprašymas, ir jūsų pačios kaip mamos interpretacijos... žinoma, nuotraukos 😀 tiesą sakant, skaičiau kaip dienoraštį, net neatkreipdama dėmesio į skaičiuojamą laiką, praleistą su vaikais 😀
Labai labai patiko 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 29. Oct 2013, 09:08

Ačiū ačiū Akvilę už puikų skaičiavimą. Ir taip, kuo vaikas didesnis, tuo didesnė grėsmė skirti mažiau laiko.

pypse pypse 29. Oct 2013, 08:57

Išvados labai teisingos😛~ o su vonia geras nuosprendis😉)