Žiūrėk, kaip aš augu: 6 savaitė

Žiūrėk, kaip aš augu: 6 savaitė

05. Aug 2012, 07:00

 

Nė vienas garsas pasaulyje nesukelia tiek kančių, kaip vaiko verksmas. Tyrimai įrodė, kad mažylio verksmas padidina biologinį mamos ir tėčio nerimą, padidindamas spaudimą ir širdies ritmą!

 

Verksmas – kol kas vienintelis bendravimo būdas

 

Mažyliai verkia, kad išreikštų savo fizinius poreikius – alkio jausmą, nuovargį, pilnas sauskelnes, skausmą, norą būti paimtam ant rankų. Verksmas – kol kas vienintelis bendravimo būdas. Dėl to labai svarbu į jį atsiliepti. Tavo atsakymas – krūtis arba pieno mišinuko buteliukas, arba tiesiog mažylio paėmimas ant rankų leidžia vaikui suprasti, kad jis buvo išgirstas ir suprastas.

 

Jeigu dar ne iki galo „atspėjai“ savo mažylį, galima susidaryti sąrašą su visais fiziniais ir emociniais mažylio poreikiais ir juos išstudijavus susimąstyti, ką konkrečiais atvejais reikėtų daryti, kad mažylis jaustųsi geriau.

 

Tačiau būna, kad nei Tu, nei mažylis negalite nugalėti verksmo. Tu, žinoma, ir nešiojai jį ant rankų, ir supai, ir maitinai, ir liūliavai, bet niekas negelbėjo. Patarimas tokiais atvejais vienas – mažyliui tokiomis akimirkomis bloga, todėl mamai reikia iškentėti!

 

Kaip patikrinti ar užtenka pieno?

 

Tave neramina mažas kūdikio svorio prieaugis? Viso pasaulio mamos rūpinasi, kad vaikučiai nepavalgo, kiek reikia. Atmink! Jai Tu maitini krūtimi, gali nebesirūpinti dėl pakankamo pieno kiekio todėl, kad paklausa apsprendžia pasiūlą.

 

Per pirmąjį pusmetį mažylis paprastai priauga 500 – 1000 gramų per mėnesį, bet svarbu atminti, kad nė vienas kūdikis neauga pagal lentelę. Kiekvienas mažylis individualus.

 

Kaip patikrinti ar užtenka pieno? Užsirašinėk šlapių sauskelnių kiekį per dieną. Maitinamam krūtimi mažyliui vidutiniškai per dieną reikia aštuonių sauskelnių. Maitinamam mišiniais – šešių sauskelnių. Jeigu šitas būdas nepatinka, galima pasverti mažylį prieš ir po maitinimo. Arba sulaukti apsilankymo pas gydytoją, kuris mažylį pasvers.

 

Ar jau pripratai prie mamos vaidmens?

 

Tu pripratai prie naujo vaidmens – mamos vaidmens. Kaip jautiesi? Pavargai, emociškai išsunkta, fiziškai pavargusi? Jei jautiesi prislėgta, nesigėdyk, pasidalink savo emocijomis su tais, kuriais pasitiki.

 

Apie 15 procentų moterų pogimdyminiu laikotarpiu išgyvena gilią depresiją. Jeigu Tu jauti depresijos simptomus – nuovargį, pastovų nerimą, bejėgiškumą, jei nemiga trunka jau 1-2 savaites, keliauk pas gydytoją. Jei tai pogimdyminė depresija, Tau ir Tavo mažyliui geriau susirasti specialistą ir išspręsti šią problemą.

 

Puiki galimybė – tai mamyčių forumai, kur Tu gali susirasti panašių bendraminčių, jos būtinai Tave palaikys, juk jos irgi išgyveno ar išgyvena tą patį.

 


Projektą 100 dienų su Huggies" palaiko HUGGIES NEWBORN sauskelnės!

 


 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu