Žindymo istorijos: „Dar būdama nėščia sakiau - aš žindysiu ir taškas!"

Žindymo istorijos: „Dar būdama nėščia sakiau - aš žindysiu ir taškas!"

19. Aug 2021, 12:55 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Šiuo metu vyksta konkursas Facebooke ir Instagrame, kuriame prašome jūsų dalintis tiek sėkmingomis, tiek mažiau sėkmingomis istorijoms ir patirtimi apie kūdikio maitinimą krūtimi. Norime, kad šios istorijos pasklistų kuo plačiau, kad drąsiai jomis dalintumėtės ir nebijotumėte klausti specialistų patarimo, kol dar nevėlu.

Šiandien dalinamės Margaritos istorija:

Dar būdama nėščia visiems garsiai sakiau: aš žindysiu ir taškas!!! Vyresnei sesei puikiai sekėsi žindyti, tad, galvoju, aš tikrai ne prastesnė. Mano žindymo kelias prasidėjo nuo knygų pirkimo, daug skaičiau, tada galvoju: mažai, reikia video seminarų, tad juos net keliskart žiūrėjau.

Ir atėjo ta lemtinga akimirka, kai į pasauly atkeliavo mano mažylė. Vos tik spėjau nuo gimdyklos stalo įlipti į lovą, atėjo kažkokia ponia (gal gydytoja, gal ne), neprisistatė, pažiūrėjo mano krūtinę ir sako: "Oi, tau tikrai reikia antspenių, nieko nebus". Aš pasimečiau, tik dar nesupratau, kas vyksta, sakau - neturiu!!! Vyrui ji sako: važiuok nupirkti.

Tuo tarpu atnešė man kažkokį antspenį, pridėjo prie kūtinės ir išėjo! Daugiau tos moters nemačiau, aišku, nieko man nepavyko su tuo antspeniu. Tada gal po pusvalandžio atėjo gydytojas, o gal slaugytojas (irgi neprisistatė). Pamatė, kad kažką čia bandau su tuo antspeniu, pažiūrėjo į mane ir sako: kada gimdei? Sakau: ryte ką tik atvažiavau. Sako jis man: "Tu nusiramink, pailsėk, pamiegok, juk vaikutis ką tik gimė, jam irgi sunkus kelias buvo, jis gi miega dabar, ilsisi, numesti iki 10 proc. savo kūno masės gali. Nesijaudink".

Na ir ačiū tam vyrui. Pailsėjau ir nuo tada prasidėjo mūsų tikrasis žindymas, neprireikė jokių antspenių (beje, vyras nupirko anuomet ir iki šiol nauji guli). Jau gražius 4 mėnesius puikiai žindau.

Ps.: neturėjau nė vienos žaizdelės ir nepatyriau jokių skausmų. Nors girdėjau, kad baisiai skauda! 

Su Philips Avent pientraukiu žindyti gali būti lengviau!

  • Nešiojamą rankinį pientraukį „Philips Avent“ patogu ir paprasta naudoti.
  • Natūralaus kūdikio žindymo įkvėpta technologija „Natural Motion“ skirta greičiau pradėti pieno nutraukimo procesą.
  • Galite lengvai reguliuoti ritmą ir traukimą.
  • Tinka praktiškai visoms mamoms.