VIDEO "Pirmosios 12 savaičių". 12-oji savaitė

01. Mar 2014, 09:58 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

 

“Pirmosios savaitės” – unikalus Mamyčių klubo projektas, kurio dėka mes turime galimybę stebėti kūdikio vystymąsi pirmuosius tris jo gyvenimo mėnesius.

Praėjusių serijų apžvalga:

Mūsų mažajai Katrinai, kurios gyvenimą stebime tris mėnesiukus, jau dvylika savaičių.

Kas gi vyksta 12-ąją mažylės gyvenimo savaitę?

Mūsų mažylis pasikeitė. Neatpažįstamai. Jis jau nebėra tas bejėgis mažas sutvėrimas, kokiu atrodė vos tik gimęs. Pažvelkite, vaikučio veidas – jau turi reikšmingas išraiškas, o kūnas sutvirtėjęs, gebantis išreikšti savo poreikius.

Toks intensyvus mažylio vystymasis dar nesibaigė. Jis truks iki pat pirmojo jo gimtadienio - tad ir jo pasiekimai, kuomet jam du mėnesiai ir kuomet trys – akivaizdžiai skiriasi.

Psichologinis mažylio vytymasis žengia koja kojon su fiziniu. Trijų mėnesių pyplys jau atpažįsta jūsų atvaizdą, atskiria jūsų balsą beigi kvapą, jam, galima sakyti, būtent dabar užgimsta uoslė.

Atkreipkite dėmesį, jog jūsų kūdikio verksmas įgauna skirtingus atspalvius: vienoks jis – kuomet mažylis alkanas, kitoks, kai jis skundžiasi skausmu ir dar kitoks, kai nuovargiu.

Jei stebėsite savo mažiuką, įsitikinsite, jog kiekvieną dieną jis išmoksta ko nors naujo. Dvylikos savaičių žmogus jau moka valdyti nuosavas rankas. Jo judesiai vis labiau sąmoningi ir kryptingi. Jis tiksliai žino, ką nori paimti savo rankute, pavyzdžiui žaisliuką. O tuomet jau labiausiai tikėtina – įsikišti jį į burnytę.

 

Gražaus laiko žiūrint naują seriją!

20131209161636-74280.jpg