SUPER MAŽYLIS: Versli mama, "Pieniško debesėlio" įkūrėja, turi pieniškų klausimų.

SUPER MAŽYLIS: Versli mama, "Pieniško debesėlio" įkūrėja, turi pieniškų klausimų.

17. Feb 2014, 13:20 pypse pypse

Kalendorinės žiemos pradžioje įkūriau individualią įmonę „Pieniškas debesėlis“ – saldaus ir sveiko pienuko barą. Jaukus mano naujas projektas, pasižymintis kokybišku ir šviežiu produkto tiekimu. „Pieniško debesėlio“ darbo laikas neribotas, čia visuomet laukiamas mažylis. Jei tik palikęs barą, sugalvoja vėl sugrįžti – pasitinkamas su šypsena ir meile.

Tradicinis klausimas - ar verslo paskatino imtis motinystė?

Taip taip, jei ne mūsų mažylis, niekada nesidžiaugčiau „Pienišku debėseliu“. Hubertukui bare labai patinka. Čia šilta ir jauki aplinka, o visa baro pasiūla tik jam vieninteliam.

Kokie ateities planai?

Planuose yra į baro darbo laiką įtraukti pietų pertraukėles, kad galėčiau kirpykloje, plepesniuose su draugėmis, parduotuvėse įkvėpti naujos energijos. Energija ir nusiteikimas pagrindinis mano įmonės produkto kokybės šaltinis. Mano įmonės šūkis – „Pieno debesėlis“ visuomet šalia. Taigi pertraukėlių metu, turi būti užtikrinti visi kliento pieniški poreikiai. Ketinu sukaupti pieno banką.

Kaip skaičiuojamas pelnas?

Oj, jau per pirmąjį mėnesiuką įmonės pelnas toks didelis, kad sunku jį ir tiksliai įvardinti. Sveikata, jaukumas, ryšys - juk neįkainuojama, tiesa?

Ko trūksta iki tobulumo? 

Ko gero saiko jausmo. Mūsų mažylis labai godus. Pienuką vos spėja ryti. Padedame atsirūgti, bet labai dažnai „Pieniško debesėlio“ produkcija virsta parūgusia balute ant mano peties, daktarės chalato ar tiesiog pagalvėlės. 

Jaunosios verslininkės prašymas.

Labai norėčiau kad kūdikių maitinimų specialistai patartų, kaip sumažinti leliuką persekiojančių parūgusių (ir šviežių)  balučių skaičių. Gal yra rekomenduotinos specialios maitinimo padėtys, vėliau guldymo padėtys? Kaip geriau guldyti mažiuką – ant nugarytės, pasukant veiduką į šoną, ar ant šonelio? Ar turi įtakos šoniuko pusė? Statumas maitinant mažylį?  Daugiau patarimų?

20140217133546-75814.jpg

20. Feb 2014, 20:49

Aš kažkur skaičiau, kad guldymas būtent ant dešinio šono padeda mažylio virškinimui ir žarnyno veiklai, mažina diegliukus, nes žarnynas išsidėstęs dešinėje pusėje. Pati pirmą mėn guldžiau pakaitomis ant šoniukų, na o antrą, benreliui jau sustiprejus, jis pats atsiverčia ant nugaros ir pasuka galvą. Bet čia tos guldymo ypatybės manau tik siekiant išvengti užspringimo, kad neatpylinetu nepadeda. Maniškis taip pat ir atsirūgsta ir nemažai atpylinėja, konsultavausi su gydytoja, tai sakė iki kol sėdės tai normalu ir sveikatai nekenkia, nes tokių mažiukų rūgštingumas labai mažas lyginant su suaugusiuoju, dėl to nekenkia, kai atpila.

p.s. straipsniukas 10 balų! kūrybingumo viršūnė 😀

pypse pypse 18. Feb 2014, 15:46

Maniskis tai nakti kaip tik labai daug priryja, nes kazkaip gal kad salia miega visa nakti, labai daug pienuko gaminasi, tai naktim turiu keisti pataliukus kelis sykius, nes balutese miega. Atsirugsta visada visaip ir oru ir balutemis, bet pvz gali atpilti ir po valandeles ir po dvieju, ir sviezia ir suvirskinta pienuka. Kad atpila tai ligu neieskau, tik galvoju gal va yra svarbu puses , kaip va zylute parase. Ant kaires sakai?

Krisliukas Krisliukas 18. Feb 2014, 09:35

mano berniukai neatpylinėjo,o dukrytė gan ilgai atpildavo (maitinau pati),gal kokį pusmetį tikrai,iš pradžių daugiau,vėliau - rečiau..gydytojai sakydavo,kad neatsirūgsta normaliai arba per greit valgo..išaugom

17. Feb 2014, 14:11

😀 gražu skaityt 😀 Tikiu, kad Hubertui tai tikrai pats pačiausias pieno baras 😉
O su atpylinėjimais vargdavom ir mes, bet tai buvo dėl mūsų ligelių, todėl jokie guldymo ar statymo būdai nepadėdavo 😀
Sėkmės jums įveikiant ši vienintelį trūkumėlį
🌷🌷

motinysteveza motinysteveza 17. Feb 2014, 14:11

žiūriu- versli mama, teksto autorė - pypsė... sekundei jau ir liūdna pasidarė - ir Evelina pritrūko veiklos auginant vaikus, o dar čia visai naują žmogytį...
paskui paskaičius, tai super. 😃 orginalumui nėra ribų, ir viskas taip subtiliai
👍👍👍

Krisliukas Krisliukas 17. Feb 2014, 14:11

😃

pypse pypse 17. Feb 2014, 13:59

Valstybė irgi užskaito tokius mama vaikui projektus ir netaiko jokių mokesčių😀

Aišku galėtų dar kitokių nuolaidų pagalvoti 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 17. Feb 2014, 13:29

nerealiai 😀 užskaitom šį verslumą! Tik nžn kaip ten dėl mokesčių su Lietuvos valstybe bus 😀))