Valome naujagimio nosytę ir ausytes

Valome naujagimio nosytę ir ausytes

12. Jan 2012, 07:30

Kasdien naujagimiui reikės atlikti įvairias švarinimosi procedūras. Šiandien vaistininkė patars, kaip teisingai valyti kūdikėlio nosytę ir ausytes.

 

Ausyčių priežiūra

 

Kasdienės kūdikio švarinimosi procedūros neišvengiamos. Pavyzdžiui, kuo ir kaip teisingai išvalyti ausytes? Naudoti reikės ne paprastus, suaugusių naudojamus ausų valymo krapštukus, tačiau specialius, skirtus kūdikiams. Jie ypatingi tuo, kad turi pastorintus galiukus tam, kad per giliai jų neįkištume į vaikučio ausytę. Jų, žinoma, reikės kasdien.

 

Nosytės priežiūra

 

Jei naujagimis sveikas, kasdieninė nosytės priežiūra nėra sudėtinga – tiesiog paimkite nedidelį vatos tamponėlį, jį šiek tiek susukite ir lengvai išvalysite vaikučio nosytę, giliai nekišant vatos į nosytės landą.

 

Jei vaikutis sloguoja ar užsikimšusi nosytė dėl sauso oro, rekomenduojama turėti jūros vandenuką lašiukais – jį įlašinkite ir išvalysite kūdikio mažą nosytę. Tačiau esant stipresnei slogai, vaikutis nemoka jos išsipūsti, tad prireiks aspiratoriaus, kurio pagalba išsiurbsite gleives iš nosytės.

 

Atlikdamos švarinimosi procedūras, darykite tai drąsiai bei, žinoma, kalbinkite savo mažylį, kalbėkite su juo, aiškinkite, ką ir kaip atliekate. Nesvarbu, kad kūdikis to nesupranta, tačiau girdėdamas mamos balsą, jis bus daug ramesnis.

 

Sėkmės!