To dar nebuvo: unikalus projektas "Mamyčių klube"!

To dar nebuvo: unikalus projektas "Mamyčių klube"!

21. Jun 2012, 07:00

Tokio projekto Lietuvoje, manome, dar nebuvo! "100 pirmųjų dienų su Huggies" dalyvė – mama Gintarė įsipareigoja kiekvieną dieną, visus 100 dienų(!), rašyti dienoraštį „Mamyčių klubui“. O MK įsipareigoja aprūpinti mažylį Jonuką pačiomis geriausiomis sauskelnėmis projekto metu.

 

Taigi, galima sakyti, drauge su šauniąja šeima naujagimį auginsime „online“.

 

Kas tapo projekto dalyviais?

  

Tapti projekto dalyviais galėjo visos šeimos, dalyvaujančios „Mamyčių klubo“ gyvenime. Tereikėjo motyvuoti savo norą ir atitikti svarbiausią kriterijų – lauktis vaikučio.

 

Norinčiųjų netrūko! Matyt, palankus pasitaikė metų laikas – kada, jei ne pavasarį sugrįžta gandrai... Taigi, iš visų norinčiųjų „Mamyčių klubo“ redakcija atrinko vilnietę Gintarę Reimerienę.

 

 

 

Gintarė: temperamentinga, mėgstanti iššūkius ir naujoves

 

25 metų Gintarė Reimerienė pagal Zodiako ženklą yra Avinas, todėl neslepia, kad jai būdingos visos „aviniškos“ savybės.

 

"Esu užtektinai aktyvi, tad gyvenime spėju tai, ką noriu, mano energijos užtaisas pripildytas parako, todėl kartais per visas savo veiklas „perdegu“. Esu užsispyrusi, todėl iššūkiai ir naujos idėjos mane žavi“, – sako pirmojo vaikelio susilaukusi moteris.

 

"Jei nori, visada viskas įmanoma" – šis posakis Gintarei padeda visose gyvenimo situacijose.

 

 

Kaip pasaulį pasveikino Jonas

 

Gegužės 16 dieną Gintarės šeima susilaukė pirmagimio. Pasakoja Gintarė: „7 val. ryto, kartu su vyru ir visais daiktais prisistatėme į ligoninę, kur mane užregistravo ir paguldė į gimdymo palatą. Buvome nutarę, kad vyras dalyvaus gimdyme, o jei netikėtai aš norėčiau jis būtų palikęs gimdymo palatą, tačiau to neprireikė. 8 val. ryto man nuleido vandenis ir patvirtino, kad gimdos kaklelis atsidaręs 5 cm, todėl beliko laukti gimdymo veiklos, t.y. sąrėmių.

 

Pirmąją valandą gimdykloje, kol sąrėmiai buvo nežymūs, su vyru juokavome ir aiškinomės viską apie gimdymus su ligoninės personalu, vėliau gimdymo veikla pagavo pagreitį ir jutau artėjantį finalą su kiekvieną valanda. Buvau nutarusi, jog noriu gimdyti natūraliai, todėl tai pranešiau tik atvykusi, tačiau kitokio siūlymo ir nesulaukiau, kadangi reikėjo padėti ateiti į pasaulį dideliam vaikučiui ir privalėjau jausti kiekvieną kūdikėlio kelio į šį pasaulį, milimetrą.

 

 Gimdymas vyko pašėlusiu greičiu, ir 12.20 pasaulį išvydo 4200 g svorio ir 60 cm ūgio sūnelis Jonas.

 

Ligoninės personalas juokavo, kad gimė arba dar vienas Sabonis arba dar vienas Savickas. 

 

Diena veja dieną: Jonuko džiaugsmai ir rūpesčiai

 

Kiekvieną dieną Gintarės dienoraštis yra viena skaitomiausių rubrikų “Mamyčių klubo” portale. Gintarė sako, kad jaučia skaitytojų palaikymą, o kartais ir išbando jų pasiūlytus būdus.

 

Štai mažylio neaplenkė pilvuko diegliai, ir vos mama spėjo apie tai pasibėdavoti – dienoraščio skaitytojos mamos ėmė siūlyti savo išbandytus būdus – guldyti ant pilvuko, pakeisti vaistukus kitais ir pan. Vienas linksmiausių nutikimų per trumpą Jonuko gyvenimą buvo tai, kad per visus rūpesčius tėveliai pamiršo užregistruoti naujagimį į pirminę sveikatos priežiūros įstaigą…

 

Jonuko pirmųjų dienų dienoraštis:


2-ąją dieną iš ligoninės parvažiavo namo...

7-tą gyvenimo dieną Jonukui nukrito virkštelė ir jis tapo naujuoju Lietuvos piliečiu- buvo užregistruotas ir gavo gimimo liudijimą...

10-tą dieną pirmą kartą išėjo į lauką...

16-tą dieną Jonuką aplanko gydytoja ir slaugytoja...

17-tą dieną pirmieji svečiai atneša ypatingų, “vardinių”, dovanų...

21-ą dieną Jonukas užregistruojamas į tris vaikų darželius...

25-tą dieną pirmą kartą mažylis nakvojo ne namuose.

 

{smallpic:1}

 

Kas toliau?

 

O toliau sekite patys, kaip Jonukas auga…

 

Nes kiekviena diena Jonukui ir jo mamai Gintarei atneša naujų iššūkių, dovanoja daug smagių akimirkų ir bėdelių, kurias šeima sėkmingai sprendžia.

 

 

Visus Gintarės ir Jonuko nuotykius rasi čia: Mamyčių klubo rubrikoje NAUJAGIMIS

 

MAŽYLIAI NUO PIRMŲJŲ DIENŲ RENKASI HUGGIES NEWBORN!

 

 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu