Šokiruojantis tyrimas: naminės tyrelės prastesnės nei pirktinės!

Šokiruojantis tyrimas: naminės tyrelės prastesnės nei pirktinės!

24. Jul 2016, 10:44 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kiekviena save gerbianti mama pasakys, kad pirktinių tyrelių kūdikiams ji neperkanti visai arba jau labai labai ypatingais atvejais. Vienos jas verda garuose, kitos ieško tik ekologiškų produktų, bet daugelis  gaminame, triname ir maišome, kaip tik išmanome, nes esame įsitikinusios, jog naminės geriau už pirktines. Bet Warwicko ir Aberdeen universistetų tyrimai atskleidė visai kitokį požiūrį į namines tyreles. 

Mokslininkai išanalavizavo  278 jau paruoštus kūdikiams maistelius, parduodamus populiariausiuose prekybos centruose. O tuomet juos palygino su 408 namuose gamintais patiekalais kūdikiams, kurie buvo paruošti pagal 55 labiausiai pasaulyje parduodamas kūdikių ir mažylių maisto receptų knygas.

Paaiškėjo, kad mamų gamintose kūdikių tyrelėse per daug druskos, dvigubas kiekis baltymų, trigubai sučiųjų riebalų (tų, kurių mūsų organizmui reikia kuo mažiau).

Tyrimas, publikuotas žurnale „BMJ Archives of Disease in Childhood“, įrodo, kad naminiame kūdikiams skirtame maiste 26% daugiau kalorijų, 44% daugiau baltymų ir riebalų nei pirktinėse. 

Tiesa, ne viskas taip blogai - namuose gaminame daugiau daržovių bendrai paėmus, bet atskiruose patiekaluose jų būna mažiau: naminėse 2, pirktinėse vidutiniškai 3 daržovės viename patiekale.

Gaminantiems kūdikiams maistą patiems primename, kad reikėtų naudoti daugiau daržovių, mažiau (geriau, atsisakyti visai) druskos ir riebalų. 

Ar dažnai perkate tyreles parduotuvėse?