Rytoj baigsis konkursas "Grūdinamės nuo kūdikystės!"

Rytoj baigsis konkursas "Grūdinamės nuo kūdikystės!"

30. Mar 2012, 00:00

Grūdinimas - svarbi vaikų sveikatos stiprinimo dalis. O viskas prasideda nuo kūdikystės. Tad skelbiame naują foto pasakojimų konkursą apie grūdinimą.


Grūdinti vaikučius galima bet kuriuo sezonu, tačiau svarbiausia, anot specialistų, tai daryti sistemingai, nes kitaip gautas organizmo atsparumas pradės mažėti.

 

Grūdinimas - tai imuninės organizmo sistemos stiprinimas. Kai kurie tėvai įsitikinę, kad vaikas jau turi būti paaugęs, norint pradėti jį grūdinti. Tačiau švelniomis procedūromis grūdinti galima vos trijų savaičių sulaukusį naujagimį. Svarbiausia, kad vaikas būtų sveikas.

 

Grūdinimas - tai vandens bei oro vonios, masažai, mankštelės, pasivaikščiojimai ir visa, kas stiprina vaikučio organizmą.

Tai oro, vandens vonios. Kai kurie tėvai įsitikinę, kad vaikas jau turi būti paaugęs, norint pradėti jį grūdinti. Tačiau švelniomis procedūromis grūdinti galima vos trijų savaičių sulaukusį naujagimį. Svarbiausia, kad vaikas būtų sveikas.
 
Pirmaisiais kūdikio gyvenimo metais jau atliekame švelnius masažus, vandens procedūras. Paūgėjusius mažylius galime leisti taškytis baseine arba taikyti kontrastines pėdų vonias.

 

Ko laukiame jūsų reportažuose:


-Papasakokite apie savo vaikučio įvairias švarinimosi procedūras, maudynes, oro vonias, pasivaikščiojimus ir kitas grūdinimosi priemones, kurios padeda mažyliui išlikti sveikam.

 

-Kada pradėjote mažylio grūdinimą (kokio amžiaus jis buvo)?

 

-Kas paskatino? (perskaitėte internete, knygoje ar draugai, gydytojas paskatino pradėti šias procedūras ir pan.)

 

-Papasakokite, kokias atliekate grūdinimosi procedūras ir kada (ryte, vakare...), kaip dažnai, pavyzdžiui, kiek kartų per dieną/per savaitę mankštinatės, masažuojate kūdikį, ar visuomet leidžiate pasidžiaugti oro voniomis ir pan.

 

-Prie pasakojimo laukiame ir kelių nuotraukų, kaip mažylis grūdinasi.

 

Kas gali dalyvauti?

 

Labiausiai mus domina mažų vaikučių iki metų grūdinimas, tačiau jeigu jūsų vaikučiai ir paaugo, papasakokite, kaip grūdinote jį kūdikystėje ir kaip pasikeitė grūdinimosi procedūros šiuo metu. Tad dalyvauti gali visos mamytės, auginančios tiek naujagimius, kūdikius, tiek vyresnius vaikučius.

 

Pasakojimus su nuotraukomis siųskite paspaudę MK mygtuką:

 

 

Konkursas vyks nuo kovo 19 iki 31 dienos.

 

 

PRIZAS

 

Huggies® Little Walkers®  sauskelnės - mažiesiems vaikščiotojams!

 

Kuo Huggies® Little Walkers® ypatingos?

 

 

Šios sauskelnės-kelnaitės labai lengvai užmaunamos, mažylis tuo metu gali stovėti, nes jas mauname būtent kaip kelnaites. Idealios sauskelnės nuo pirmųjų žingsnių iki mokinimo sėdėti ant puoduko.


Dėl minkšto, puikiai drėgmę sugeriančio sluoksnio šios sauskelnės leidžia mažyliui visuomet jaustis sausam – todėl jam niekas netrukdo pažinti aplinkinį pasaulį.

  

Šių sauskelnių juosmuo elastingas su lipdukais šonuose, kuriuos lengvai ir greitai atsegsite. Numovėte jas, suvyniojote ir išmetėte kaip įpastas sauskelnes.


 

Papuoštos linksmais Disney® piešiniais.

 

Jų yra 3 skirtingų dydžių:

 

4-tas dydis – 7-15 kg

5-tas dydis – 11-18 kg

6-tas dydis – 16-23 kg