Projektas "Pirmosios 12 savaičių": kuo naudingas mažyliui masažas

Projektas "Pirmosios 12 savaičių": kuo naudingas mažyliui masažas

19. Feb 2014, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Dešimtąją savaitę kūdikis jau nebebijo aplinkinių, tad gan drąsiai leidžiasi paimamas ant rankų ir kitų žmonių. Todėl drąsiai galime su juo keliauti į tokią malonią procedūrą kaip masažas.

Masažas padeda mūsų vaikučiui atsipalaiduoti. Jis ypatingai naudingas tuomet, jei jam nustatytas padidintas raumenų tonusas.

Nuo pat gimimo vaikučiai turi taip vadinamą fiziologinį raumenų tonusą. Gimus kūdikiui jis palaipsniui turi įgauti tam tikras nustatytas normos ribas. Mažyliui, sulaukusiam dešimties savaičių, jau pastebimai mažiau sulenktos rankytės ir kojytės...jis jas gan laisvai judina.

Svarbiausia - paglostymai

Masažo metu svarbiausia yra paglostymai. Švelnių judesių dėka mes suaktyviname mūsų mažiuko kraujotaką...o suaktyvėjusi kraujotaka savo ruožtu padeda atpalaiduoti raumenis.

Svarbiausia sėkmingo masažo sąlyga – gera nuotaika, ypač mamytės. Na o mažylis, žinoma, pirmiausia turi būti sotus ir patenkintas gyvenimu.

Na o jeigu mes parininkome masažo kursą pas specialistą, tai gali nutikti ir taip – mes ateiname į paskirtą procedūrą, o mažylis jai nenusiteikęs. Jis garsiai verkia. Akivaizdžiai protestuoja. Tokiu atveju vis tik nereikėtų per jėgą stengtis išbaigti masažą.

Naudos iš tokiomis atlikto masažo vis tik per mažai. Juk jei mažylis verkia ir jaučiasi nemaloniai – jo raunenukai įsitempia, tonusas padidėja, o juk mūsų tikslas jį atpalaiduoti.

Na bet jei mažylis nusiteikęs –  tuomet pirmyn. Įprastai masažiukas pradedamas nuo rankyčių ar kojyčių.

Kojyčių ir rankyčių masažas

Kojytes pradedame masažuoti nuo pėdučių ir kylame į viršų kirkšniukų link. Tuomet imamės – pėdučių. Kruopščiai jas patriname, išmankštiname, išglostome kiekvieną mažą pirštuką.

Jei mažylis savo rankytes laiko stipriai suspaustas į kumštukus, bus labai naudinga gerai pamasažuoti pačius delniukus, pirštukus ir išorinį kauliuką. Švelniai išglostome visą rankytę...ir jei mažiukas leidžia pakryžiuojame jo rankytes virš krūtinės.

Krūtinės ir nugaros masažas

Pamasažuoti reikia ir krūtinę – nuo centro petukų link, paeiliui, naudojant kairę ir dešinę rankas. Mūsų judesiai turi būt maksimaliai plastiški ir švelnūs.

Dabar verčiame mažylį ant pilvuko. Laikas masažuoti jo nugarėlę. Jei masažą atliksime kiekvieną dieną, kaskart jį atliksime vis geriau ir geriau. Tai bus itin naudinga mūsų mažyliui, juk kas gali būti jam naudingiau nei švelnūs mamytės prisilietimai.

Beje, aliejaus masažui ar kremo greičiausiai net ir neprireiks, mat be jo mes, visų pirma, daug geriaus jausime savo mažylio kūną.

Masažuodami savo mažylį visą laiką jį kalbinkime, girkime, švelniai žaidinkime - palaikykime džiugią jo nuotaiką. O tuomet viskas tikrai mums pavyks.

Kantrybės jums ir sėkmės.

20131204143820-46111.jpg