Projektas "Pirmosios 12 savaičių": kaip sumažinti pilvo diegliukus?

Projektas "Pirmosios 12 savaičių": kaip sumažinti pilvo diegliukus?

16. Feb 2014, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Nuo pat gimimo vaikučiai turi taip vadinamą fiziologinį raumenų tonusą. Gimus kūdikiui jis palaipsniui turi įgauti tam tikras nustatytas normos ribas.

Mažyliui, sulaukusiam dešimties savaičių, jau pastebimai mažiau sulenktos rankytės ir kojytės...jis jas gan laisvai judina.

Taigi, jei jūsų mažylio raumenų tonusas padidėjęs – į tai nereikėtų numoti ranka. Padidėjęs raumenų tonusas gali stabdyti vaiko raidą, mažylis gali apskritai būti jautresnis, prasčiau miegoti, o mums juk tai visai nereikalinga, tiesa?

Kaip padėti sumažinti pilvo diegliukus?

Dar vienas galimas nemalonumas – tai pilvelio diegliukai. Virškinamojo trakto sistema tokio amžiaus kūdikiui dar menkai išsivysčiusi. Tam reikalingas laikas. Todėl minėtieji diegliukai pasireikšti gali skirtingais būdais ir skirtingu laiku. Bet kas tikrai aišku, jog tai suteikia mažyliukui daug nemalonių išgyvenimų ir mūsų pareiga jam padėti.

Kaip mes tai galime padaryti?

1) Pirmiausia ko mums reikia – tai šiltų ir mylinčių mamos delnų. Jomis glostome mažąjį pilvuką būtinai laikrodžio rodyklės kryptimi. Ramus, švelnus glostymas abiem rankomis iš viršaus į apačią padeda geriau veikti mažajam žarnynui.

2) Dar vienas puikus ir veiksmingas pratimas atliekamas mažųjų kojelių pagalba – jas sulenkiame ties keliukais ir prispaudžiame prie pilvuko. Atliekame tai pakaitomis: kairę kojytę, po to dešinę, po to – abi kojeles kartu. Atliekame tai naudodami ne visą savo jėgą ir tik tol, kol mažylis mums leidžia tai daryti.

3) Siekdami išvengti diegliukų arba juos bent jau sušvelninti, įsitikiname, jog niekas nesukelia dar papildomų nemalonių  pojūčių. Patikriname ar mažylio pilvuko nespaudžia kelnės ar pėdkelnės. Kuomet segame sauskelnes, patikriname, ar jos užsegtos ne per tampriai - tam pasitarnauja geriausiai tokios, kurių lipdukai skirti lipdyti bet kurioje sauskelnių paviršiaus vietoje.

Beje, pačių diegliukų metu, ypatingai jei jie labai stiprūs, pilvuko geriau neliesti. Geriausia, kuo dabar jam galime padėti – tai paimti ramiai jį ant rankų ir lengvai pasupti. Glaudimas kūdikio prie krūties – norimo rezultato greičiausiai irgi, deja, bet neduos.

Belieka remtis kantrybe, kad ir kaip bebūtų sudėtinga stebėti, kaip kankinasi tavo vaikas. Rami mama – tai ramus vaikas. Auksinė taisyklė, kurią galime sau kartoti tuomet, kai sunku.


20131209161636-74280.jpg