Primaitinimas: metodai ir pati pati pradžia :)

Primaitinimas: metodai ir pati pati pradžia :)

15. Sep 2017, 00:15 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Sveikos :)

Pradedu rašyti primaitinimo blogą...kadangi primaitinti jau pradėjau, tad noriu papasakoti kas jau yra padaryta. Kitame įraše dar šią savaitę papasakosiu plačiau apie daržovių įvedimą, o paskui viskas jau vyks tiesiogiai ;)

Pirmiausia tai nusprendžiau nuo pat pradžių maitinti ne tik glotniomis košelėmis, kurios ir yra primaitinimo pagrindas, bet kartu derinti metodą BLW (Baby led weaning), lietuviškai tai skambėtų - vaiko vedamasis maitinimas. Kas tai? Tai toks maitinimo būdas kai vaikas valgo pats savo rankomis ne košytes, o tiesiog virtą morką, bulvę ir pan. tuomet vaikas daržoves trina dantenomis, liežuviu ir gomuriu ir taip išmoksta savarankiškai valgyti.
Kodėl taip nusprendžiau? Nes primaitinant tik košytėmis savo pirmagimį vėliau vargau kol išmokiau jį kramtyti. O su BLW instinktyvus kramtymas niekur nedingsta :) Tad norėdama užbėgti galimai bėdai ateity, derinu šiuos du primaitinimo būdus. Tikiuosi viskas klostysis kaip norisi ir nekils dideliı

Kai Tautei Liepai buvo 5 mėnesiai ji rodė labai didelį susidomėjimą maistu tad daktarė leido palaižyti daržovių, tiesiog pajausti skonį bei paragauti banano ir nepiktų uogų. Kaip pasakė taip ir padarėme. Lyžt agurką, lyžt morką, bananą, šilauogę ir t.t.  Susidomėjimas maistu dar labiau sustiprėjo, tapo sunku praeiti pro pietų stalą tad neliko nieko kito kaip tik pasiūlyti paragauti daržovių. Bet apie daržoves kaip ir minėjau parašysiu visai netrukus, nes tai gan plati tema ir nemažas primaitinimo etapas :)

Skaistė-Raudonas balionėlis

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 16. Sep 2017, 10:03

Labai ačiū visoms 😀

floryte floryte 16. Sep 2017, 09:28

Koks grožis!😍🌷

Deivės Mama Deivės Mama 15. Sep 2017, 14:39

Labai žavinga valgytoja! Iš šio įrašo panašu, kad primaitinimas bus sklandus 😀. Seksiu.

RenataŪselienė RenataŪselienė 15. Sep 2017, 10:38

Oi, smalsu ir mums. Visas šis etapas jau visai netolimoj ateityje😀 Lauksime įspūdžių.

saulelydis123 saulelydis123 15. Sep 2017, 07:27

Labai laukiu blogų,kaip sekasi Tautei Liepai valgyti. Dar 3mėn su truputėliu iki tos dienos ir Meilei Jonei. Tad skaitysim ,kaip sekasi Jums,o po to mokinsimės ir mes .