Primaitinimas įsibėgėja - kuo ryškiau, tuo skaniau

Primaitinimas įsibėgėja - kuo ryškiau, tuo skaniau

01. Oct 2017, 09:17 DžiaugsmoPieva DžiaugsmoPieva

Sveikos, mamytės! 

Štai ir baigėsi trečia savaitė mano bandymų savo beveik 6 mėnesių mažylį primaitinti košelėmis. Šią savaitę pradėjome sodinti į normalią maitinimo kėdutę, kurioje sėdėti jam labai patinka. Kol kas esu labai patenkinta mūsų pasiekimais, nes Dominykas košes valgo labai noriai, netgi ir tada kai košės nesutrinu iki visiškai vientisos konsistensijos. 

DUBENĖLIO KARALIENĖ. Kol kas mažyliui labiausiai patinka moliūgų tyrelė, kurią jis suvalgo labai greitai, be jokių žaidimų ir šia koše mažiausiai būna padailinta kėdutė, drabužėliai ir mažiausiai atsiduria ant blakstienų ar nosytės. :)

KIEKIS IR LAIKAS. Galiu pasidžiaugti, kad visada suvalgo tiek, kiek esu padariusi, daugiau nei pusė dubenėlio. Tik pastebėjau, kad labai svarbu nutaikyti tinkamą laiką košės valgymui, tad dažniausiai žiūriu ne pagal valandas, o pagal mažylio savijautą ir nuotaiką. Šiuo metu daržovių košę valgome apie 11val., o vakare apie 17 val. valgome apvirtą obuoliuką ar kriaušę.

GYDYTOJOS REKOMENDACIJA. Šią savaitę ne kartą pasitaikė, kad vakare turėjome išvykti, o išvykų metu tėveliai mėgsta duoti pirktines tyreles. Tad gydytoja rekomendavo tokiu atveju, kol mažylis yra tik pratinamas prie tokio maisto, duoti tik vienos rūšies, t.y. arba tik pačios gamintas košes, arba tik pirktines. Taigi aš renkuosi tyreles gaminti pati, bet manau kad mažylis jau baigia priprasti prie tokio maistelio ir galėsime, esant reikalui, paragauti ir pirktinių.

PASTEBĖTI POKYČIAI. Vienas iš pagrindinių pokyčių yra tai, kad mažylis mažiau kartų valgo pienuko. Taip pat dažniau ir tirščiau turšinasi.

Štai tokia mūsų kelionė link virtuvės džiaugsmų ir atradimų, sėkmės visoms, esančioms tama pačiame kelyje!

Iki malonaus!