Pirmajam mažylio pasiplaukiojimui užtenka pusvalandžio

Pirmajam mažylio pasiplaukiojimui užtenka pusvalandžio

23. Jul 2018, 07:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Pirmą kartą į vandenį su kūdikiu lipkite palengva, pašlapinkite kojytes, supažindinkite jį su vandeniu. Svarbiausia lėti, švelnūs judesiai, meiliai mažylį kalbinant, juk jam viskas nauja.

Pradėti lankyti baseiną rekomenduojama apie antrą trečią kūdikio gyvenimo mėnesį.  

Kaip pasakojo "Baltijos Amerikos klinikos" kineziterapeutė Simona Burbaitė, kūdikio refleksai, o būtent nardymo refleksas  yra stipriausias iki 3 mėn. Tačiau jie niekur nedingsta ir vėliau, todėl baseiną pirmąkart su kūdikiu vertėtų išbandyt iki pusės metukų. 

Paprastai baseine mažyliams smagu. Mamos pastebi, kad kūdikiai po pasiplaukiojimo būna ramesni, mažiau skauda pilvuką. Plukdymai greitina vaiko motorinę raidą, stiprina raumenyną, dėl to vaikai, lankantys baseiną, dažniausiai būna stipresni. Jų motorinė raida šiek tiek net lenkia bendraamžių raidą. 

"Vanduo puikiai veikia mažylio kraujotaką, kvėpavimo takų sistemą, dėl to stiprėja imuninė sistema, tokie vaikai žymiai rečiau serga, o susirgus ligos praeina lengviau ir nesukelia rimtų komplikacijų", - pasakojo S.Burbaitė.

Kineziterapeutė ramina visas mamas, atėjusias pirmą sykį į baseiną su kūdikiu: "Patekęs į sau nežinomą aplinką, kūdikiai neretai išsigąsta, bet pabuvę mamos glėbyje, nurimsta ir tuomet galima tęsti. Jeigu nenurimsta, nereikia gąsdinti ir tąkart užsiėmimą geriau nutraukti".

Į baseiną su kūdikiu stenkitės eiti tuo laiku, kai vaikas būdrauja. Jeigu mažylis alkanas ar pavargęs, užsiėmimas bus kančia ir vaikui, ir mamai. 

Pirmajam mažylio pasiplaukiojimui užtenka pusvalandžio. Po maudynių, reikėtų nusiprausti, atvėsti ir užkąsti.

Nepamirškite į baseiną pasiimti Huggies@ Little Swimmers maudymosi kelnaičių savo mažyliams! 

20180722233226-69514.jpg