Pavalgiusi pienuko mažylė nuolat verkia: kodėl?

Pavalgiusi pienuko mažylė nuolat verkia: kodėl?

31. Jan 2017, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei turite klausimų specialistams, rašykite: redakcija@mamyciuklubas.lt

Iš Jolantos laiško:

Mūsų mergytei tuoj bus du mėnesiai. Maitinti stengiuosi kas dvi valandas, nes gimė 38 savaitę ir mažo svorio. Pirmą mėnesį priaugo 800 gramų, šį mėnesį irgi bus panašiai. Bėda yra ta, kad ėmė vis verkti. Tik pavalgo (maitinu pati), praeina apie pusvalandį ir pradeda zyzti, verkti. Nepadeda nešiojimas, dainavimas - niekas. Tik duodama krūtis. Puola vėl žįsti. Sauskelnių šešias tikrai pakeičiam. Nesuprantu, ar jai nesotu, ar kas yra... Vis "pabezda", gal pilvelį jai pučia. Ką galėtumėt patarti? Gal kažką reikėtų keisti? Ačiū už atsakymą

Atsako viena iš tėvystės mokyklos „Opa Pupa“ įkūrėjų, gydytoja Agnė Kilmanienė:

Miela Jolanta,

Visų pirma, sveikinu, jog jau beveik 2 mėnesius esate mama – tai didelė Dievo dovana! Labai džiaugiuosi, jog žindote ir savo dukrelei suteikiate ne tik geriausią maistą, bet ir ypatingą artumą. Puiku, kad kilus klausimams  ieškote pagalbos.

Noriu labai pasidžiaugti, jog taip puikiai auginote mažylės svorį pirmąjį mėnsį, viliuosi, kad ir 2 mėnsių prieaugis bus puikus – tai vienas iš požymių, kad pienelio tikrai užtenka!

Noriu pastebėti, jog Jūsų mergytė tokio amžiaus, kuriame būna augimo šuolis (jie būna 2-3sav. 6,8 savaitėmis) kuomet kabama ant krūties, tam, kad pienuko atsirastų užtektinai. Tuo metu siūloma laikytis tokios taktikos:  1 krūtis - 1 val., jei žinda ilgiau - duoti kitą krūtį ir sekantį maitinimą pradėti nuo antrosios krūties.  Per 1-2 dienas išstimuliuojamas reikiamas hormonų kiekis ir laktacija vėl atitinka poreikį. 

Jei dukrelė šlapinasi 6-8kartus – pieno ji gauna tikrai užtektinai - galite būti rami.

Gal mažylė patiria daug naujų įspūdžių, kažkas pasikeitė jos aplinkoje ir tokiu būdu ji ieško nusiraminimo šalia Jūsų.Visas kūdikio raminimasis - oralinis, t.y. per burną, tad vaikelis prie krūties gali būti ir dėl šio poreikio. Šio poreikio neįmanoma išvengti. Galima tik kantriai atliepti suvokiant, kad tai labai laikina. Vėliau vaikiukai patys raminasi - valgo, kiša žaislus į burną ir pan. :)

Atkreipkite dėmesį ir į savo mitybą - venkite žindančioms nerekomenduojamų produktų : pieno produktų, kavos ir t.t. – gal taip mažiau kamuos pilvelio bėdos.

Visi sunkumai galiausiai pasimiršta, o žindymo nauda lieka ilgam. 

Ekspertai

OpaPupa

tėvystės mokyklėlė
OpaPupa in-vecaku-skola