Oro vonios

Oro vonios

12. Jan 2021, 22:34 "Viktorijos masazai" "Viktorijos masazai"

Mes su Ana oro vonias vadiname tiesiog "pasinuoginėjimu". 

Tai labai smagus MŪSŲ laikas. Drąsiai žodį mūsų rašau didžiosiomis raidėmis, nes tai laikas kaip 100% visą dėmesį skiriu savo padaužai. Tik nepagalvokite, kad visą dieną Ana leidžia viena ? Mes daug laiko praleidžiame kartu, tačiau aš dažnai kalbindama ją, mylimiausiu barškučiu, suku galvą apie buities dalykus, kartais žvilgsniu seku televizoriaus ekraną ar "skrolinu" telefone. Taigi tas laikas kartu nėra tik mūsų. 

Mes turime, tarsi, mažytį savo ritualą. Kiekvieną dieną keliaujame į vonios kambarį, šiek tiek papildomai jį pasišildome, įsijungiame muzikos, pasirūpiname mėgstamais žaislais, nurengiu Anai visus drabužėlius ir nuimu sauskelnes. 

Leidžiu jai visiškai nuogutei pasidžiaugti oru, pakvėpuoti visam kūneliui ir pasispardyti, be jokio apribojimo. 

Pirmomis dienomis tai trukdavo keletą minučių, dažniusiai ryte ir vakare. Kartais atsitikus neplanuotai "avarijai" tą padarydavom ir dienos metu. Vonioje jai labai patinka, manau, tai mėgstamiausia jos vieta, ten ašaros - labai retas reiškinys, kartais netgi nusiraminimui nukeliaujame ant vystymo staliuko pabendrauti su, prie sienos pritvirtintais, jos draugais (tai spalvoti gyvūnėliai). 

Dabar mūsų ritualas jau ilgesnis. Mes visą tą laiką stengiamės išnaudoti visu 100%. Pasidarome masažiuką, (jis užtrunka apie 20 minučių), pagulime ant pilvuko, pažaidžiame su rankytėmis, "paminame  dviratuką", pakalbame...  tačiau nusistatę tikslaus laiko neturime, būname tol, kol  pamatau, kad apatinė Anos lūpytė pradeda rodyti nepasitenkimo ženklus. Tuomet stengiamės nedelsiant apsirengti ir baigti savo užsiėmimus. Jeigu uždelsiame įsijungia labai garsi ir aiški "signalizacija"! Tai, tikriausiai reiškia - mamyte, man jau atsibodo! Aš stengiuosiu suktis greitai ir neišlaukti įsijungiančio alermo.

Tai labai smagus MŪSŲ kiekvienos dienos mergaitiškas laikas dviese.

Kas tai yra oro vonios? 

Oro vonios - tai mažylių pabuvimas be jokių drabužėlių. 

Kada galime pradėti jas daryti? 

Jas mažyliams galime daryti nuo pat gimimo. 

Kodėl tai naudinga? 

Tai tarsi grūdinimo priemonė, kuomet mažylis nurengiamas ir jam leidžiama pajusti jį supantį pasaulį visu savo kūneliu. 

Kaip dažnai jas atlikti? 

Oro vonias rekomenduojama daryti kiekvieną dieną. Pradėkime nuo neilgų laiko tarpelių, pirmomis dienomis užteks 3-5 minučių, vėliau stebėkime kaip mažylis jaučiasi ir laiką galima  ilginti. Taip drąsiai galima išbūti ir visą pusvalandį. 

Dažnai pirmi kartai gali būti neįprasti ir mažylis nesijaus saugus, taigi pakalbinkime, prisiglauskime, apkabinkime ir jis jausis daug saugiau. Kartais gali būti tiesiog "ne ta diena" ir galbūt mažasis gyventojas tiesiog nenusiteikęs. As rekomenduočiau geriau tą dieną praleisti, nei su pykčiais laikytis savo dienos plano. 

Neretai tėveliai pergyvena, kad mažylis sušals, bet taip tikrai nenutiks jeigu viską darysime atsakingai. Svarbiausia - kambaryje (toje patalpoje, kurioje ruošiatės nurengti mažylį) būtų šilta ir nepūsti skersvėjis. Beto visada būsite šalia ir jeigu palietę kūnelį manysite, kad mažyliui peršalta drąsiai galime patalpą pašildyti ar šiek tiek švelniai prikloti. 

Oro vonių pagalba mažylis galės judeti visiškai nevaržomai, jokie drabužėliai jam netrukdys spardytis ir krykštauti, pajusti tikrą judėjimo laisvę ir dar geriau pažinti savo kūnelį. 

Ar Jūs su savo mažyliais darote oro vonias? 

Linkėjimai,

Su šypsena,

Viktorija "Viktorijos masažai"