Kam geriau kirpti kūdikio nagučius - mamai ar tėčiui?

Kam geriau kirpti kūdikio nagučius - mamai ar tėčiui?

23. Apr 2020, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kodėl naujagimiui negalima kirpt nagučių dar esant gimdymo namuose? Kaip prižiūrėti žirklutes? Kuris iš tėvų, kada ir kaip turėtų atslikti šią sudėtingą procedūrą?

Šis, rodos, net pats paprasčiausias darbelis yra didelis iššūkis ką tik "iškeptiems" tėveliams. 

Kaip patarė akušerė Ieva Girdvainienė, kirpti nagučių naujagimiui gimdymo namuose nereikėtų. "Todėl, kad gimdymo namuose yra hospitalinės infekcijos pavojus. O 90 procentų tėvų, pirmą sykį kirpdami vaikučiui nagučius, gali įkirpti, ir tai yra normalu", - teigė akušerė.

Patariama iš anksto įsigyti naujas, tik jūsų naujagimiui skirtas specialias žirklutes nagučių karpymui. Jei neturite įsigiję ir naudojate visai šeimai skirtas žirklutes, tuomet reikėtų jas sterilizuoti - nuvalyti spiritiniu tirpalu.

I.Girdvainienės rekomendacija - nagučius tegu kerpa tėvelis, tegu išdrįsta ir kaip vyras prisiima šią pareigą, o mamytės pareiga - pamaitinti mažylį.

"Gudrybė yra tokia - kai mama maitina kūdikį iš vienos krūties, tėtis nukerpa vienos rankos nagučius, kai iš kitos - kitos rankos nagučius. Nes tuo metu mažylis yra ramus ir neaktyvus", - patarė akušerė.

Kai jau surandate tą tinkamą akimirką šiai procedūrai, atminkite, jog labai svarbu nepersistengti. Specialistė patarė kirpti nagučius tik tiesiai, neužapvalinant kraštų, kad jie neįaugtų.

Na o tuomet, kai nagučiai bus saugiai patrumpinti, galėsite ramiai džiaugtis vienas kito draugija, bučiuojant savo mažylį, kalbinat jį ir laukiant jo šypsenos.

outerwearcanada outerwearcanada 15. May 2020, 07:51

Rolex Explorer Watch : 904L stål - M214270 - 0001 - NOK 1,839 : replica rolex, fakerolex.top

outerwearcanada outerwearcanada 15. May 2020, 00:38

Hublot Big Bang 38mm Tutti Frutti

outerwearcanada outerwearcanada 14. May 2020, 00:54

Breitling ure