Žindymo istorijos: „Pradžia tikrai buvo sunki"

Žindymo istorijos: „Pradžia tikrai buvo sunki"

06. Aug 2021, 16:59 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Šiuo metu vyksta konkursas Facebooke ir Instagrame, kuriame prašome jūsų dalintis tiek sėkmingomis, tiek mažiau sėkmingomis istorijoms ir patirtimi apie kūdikio maitinimą krūtimi. Norime, kad šios istorijos pasklistų kuo plačiau, kad drąsiai jomis dalintumėtės ir nebijotumėte klausti specialistų patarimo, kol dar nevėlu.

Šiandien dalinamės vitalia.vital.7 istorija:

Savo Tautvydą maitinau iki 2 metų ir galiu drąsiai pasakyti: „MAMOS PIENAS STEBUKLINGAS". Mes nei sirgome, nei esame ragavę mišinuko. Pradžia tikrai buvo sunki, pirmas vaikas, pirmas kartas, o jei nepavyks...kas tada...? Prieš gimdymą lankiausi ir žindymo kursuose, atrodo, klausiausi specialistės, bet teorija liks teorija, praktika yra kitokia.

Pradžioje tekdavo truputėlį nusitraukti pienelio, palengvinau sūnui žindymo procesą, nes jam sunku buvo žįsti krūtį, ji pilna pieno, dar nelabai moka ir „apsižioti", ir jėgų maža traukti pienelį, o ir pati po gimdymo jaučiausi dvi savaites lyg nesava, kūnas lyg ne mano, tačiau po 2-3 savaičių išmokome vienas kitą suprasti.

Po mėnesio buvo smagu regėti, kad sūnelis turėjo puikų apetitą ir valgė sočiai, o per pirmąjį mėnesį priaugome nemažai svorio. Buvo ir atpylimų, persivalgymų, bet viskas po mėnesio susinormalizavo. Turėjau ir replikų dėl to, kad maitinu sūnų kaip pvz.: „Oi jis jau didelis, juk valgo ruoštą maistą, kam reikia, tavo pienas nieko vertas". Tokios replikos mane erzindavo, tada tokioms mamytėms atsakydavau: „Mano vaikas auga nenutukęs, sveikas ir jam linkiu tik gero, tad verčiau pasiskaitykite ar paklauskite protingų moterų, kokia yra didžiulė svarba vaikui mamos pienas ir pačiai mamai.

Man ši gyvenimo patirtis yra neįkainuojama, ryšis su sūnumi ir patirtas nuostabus jausmas maitinant savo vaiką.

Su Philips Avent pientraukiu žindyti gali būti lengviau

  • Nešiojamą rankinį pientraukį „Philips Avent“ patogu ir paprasta naudoti.
  • Natūralaus kūdikio žindymo įkvėpta technologija „Natural Motion“ skirta greičiau pradėti pieno nutraukimo procesą.
  • Galite lengvai reguliuoti ritmą ir traukimą.
  • Tinka praktiškai visoms mamoms.