Kūrybinga, praktiška ir šiuolaikiška: vaiko laukimo ir raidos dienoraštis!

Kūrybinga, praktiška ir šiuolaikiška: vaiko laukimo ir raidos dienoraštis!

19. Jul 2014, 16:20 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Nėštumo metu mamos stengiasi pasidaryti bent vieną profesionalią fotosesiją. Atminčiai. Juk šis laikas daugiau nepasikartos. O ir vaikutis auga nepaprastai greitai, vystosi, tobulėja ir tik spėk žiūrėti, o jis jau eina į pirmą klasę, todėl mamytės juos stengiasi įamžinti kiekvieną akimirką ir rašo bent jau pirmųjų metų dienoraštį. 

Žinoma, dažnai tam lieka nedaug laiko ir tenka jį pildyti paskubomis, bet darykite tai! Svarbiausia jūsų motyvacija ir noras. 

Tik dabar atrodo, kad nepamiršite, atsiminsite kiekvieną detalę, bet iš tiesų taip nėra. Pamiršite. Nes senas prisiminimas greitai pasikeis nauju, ryškiu įspūdžiu. 

Veskite vaikučio dienoraštį sau ir savo kūdikiui, nes vėliau jį bus labai įdomu atsiversti - perskaitysite tuomet jums kilusias mintis, prisiminsite kas jam nutiko, kai buvo labai mažas. Tai jūsų šeimos istorija! 

Tad pradėkite pildyti kūdikio vystymosi dienoraštį nuo tada kai sužinojote, jog laukiatės iki pirmųjų ar antrųjų metų. Rašykite vaikučio pasiekimus, pomėgius, paminėkite svarbiausius šeimos įvykius.

Kaip tai daryti? Pasirinkite jums tinkamiausią būdą!

DIENORAŠTIS-BLONKNOTAS-SĄSIUVINYS

20140716153822-95124.jpg

Nusipirkite prekybos centruose, knygyne ar raštinių reikmenų parduotuvėje patogų blonknotą, norimos spalvos rašiklį ir aprašykite kiekvieną dieną (ar kartą per savaitę) ranka.

KNYGA-DIENORAŠTIS

20140716154041-86600.jpg

Knygynuose galite rasti daugybę metų ar net penkerių vaikų dienoraščių jau su paruoštais šablonais, paveikslėliais ir klausimais.

KOMPIUTERIS

20140716154219-60767.jpg

Jei nenorite rašyti ranka, pasirinkite programą (word, notepad ar šabloną) ir rašykite dienoraštį kompiuteryje. Galite susikurti mėnesio aplankus, pasidaryti lenteles, kurias būtina užpildyti ir pildykite elektroninį variantą.

INTERNETINIS PUSLAPIS

Jeigu turite bent kiek kompiuterinių įgūdžių, galite sukurti specialų puslapį savo vaikui, nusiųsti nuorodą artimiesiems ir pildyti jį kaip patinka. 

PORTALAS TĖVAMS

Kitas variantas - pasirinkti portalą tėvams ir jeigu jis sutinka, pildyti savo vaiko dienoraštį internetinėje erdvėje, o jį gali skaityti ir kitos mamytės.

"Mamyčių klubas" su džiaugsmu laukia visų norinčių dalintis savaitė po savaitės vaikučio pasiekimais ar nuotraukomis iš kiekvienos jūsų kartu praleistos dienos. 

20140716154443-98249.jpg

Jeigu norite atsispausdinti - galite tai lengvai padaryti! 

Atminkite, kad kūdikio vystymosi dienoraštį galite pradėti pildyti bet kada, todėl pradėkite tiesiog DABAR! Sėkmės!

O gal jūs jau turite? Kur viską rašote?

pypse pypse 19. Jul 2014, 16:45

aš rašau blogus MK 😀

17. Jul 2014, 13:19

Idėjos tikrai liuks! Kadangi išmanusis visada po ranka, tai kol kas viską vedu jame 😀 turiu planų sukurti mini filmuką su įsimintiniausiais pirmais kartais.