Kuriame saugią aplinką pusės metų mažyliui

Kuriame saugią aplinką pusės metų mažyliui

17. Jan 2017, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Šešių mėnesių kūdikis supantį pasaulį pažįsta liesdamas ir ragaudamas. Jam vis geriau sekasi sučiupti akį patraukusius daiktus, o sučiupęs būtinai nori jų paragauti.

Patarimus Mamyčių klubui dalina Vilniaus miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Ala Cholopova.

Labai atidžiai saugokite karolius, auskarus, kitus papuošalus ir daiktus, kurie gali patraukti mažylio dėmesį. Kad užtikrintumėte kūdikio saugumą, turėsite pažaboti nepaprastą jo smalsumą arba turėsite nukreipti dėmesį kitur.

Tai padaryti nesudėtinga - tereikia tinkamai sutvarkyti namus ir pasiūlyti vaikučiui saugių žaislų.

Keli patarimai:

  • Mažylio maitinimo kėdutės pagrindas turi būti platus ir tvirtas, kad kėdutė stabiliai stovėtų ant grindų. Kėdutė turi būti su saugos diržais.
  • Atminkite - tokio amžiaus mažylis gali pačiupti viską, kad tik traukia jo žvilgsnį. Stiklinius indus ir stalo įrankius laikykite vaikučiui nepasiekiamoje vietoje.
  • Nepamirškite, kad būdamas specialioje kuprinėje jums už nugaros, kūdikis gali pagriebti įvairių daiktų - jūs to net nepastebėsite. Visuomet galvokite apie kūdikį supančią aplinką: krūmus, medžius, prekes prekybos centruose.
  • Kai iškylaujate gamtoje, neleiskite mažyliui kišti į burnytę lapų, akmenų, žemių. Vieta, kurioje ketinate prisėsti pailsėti, turi būti švari ir tvarkinga.
  • Vaikiškas maniežas gai būti saugi vieta jūsų mažyliui pažinti pasaulį. Naudokite tik tokį maniežą, kuris atitinka visus saugumo reikalavimus ir yra pakankamai aukštas, kad kūdikis neišliptų. Maniežą pastatykite saugioje, atviroje vietoje. 
  • Kietą maistą mažyliui duokite mažomis porcijomis dubenėlyje ar lėkštėje20170116152820-50658.jpg.