Kurią dieną, grįžus iš gimdymo namų, maudyti naujagimį?

Kurią dieną, grįžus iš gimdymo namų, maudyti naujagimį?

04. Apr 2012, 07:20

 

Kai mes pirmą kartą maudome kūdikį – tai toks jaudinantis momentas. Mes tiksliai nežinome, ar patiks maudynės mūsų mažyliui, ar patiks vanduo, kaip teisingai laikyti ir pan. Ar Tu pameni pirmąsias mažylio maudynes?

 

Tačiau sunku atrodo tik pačioje pradžioje. Pamatysite, kaip vaikutis ilgainiui pamėgs vandenį, juk jis visus devynis mėnesius plaukiojo jame.

 

Maudykite kūdikį, iškart sugrįžę iš gimdymo namų

 

Nežiūrint į tai, kad nėra nustatyta tikslaus laiko, kada pirmą kartą maudyti kūdikį po jo gimimo, specialistai rekomenduoja ilgai nelaukti ir išmaudyti jį vos sugrįžus iš gimdymo namų.

 

Pavydžiui, jei mamytė grįžta iš gimdymo namų trečią ar ketvirtą dieną po kūdikio gimimo, tą pačią dieną jau galite ir maudyti mažylį.

 

Ar reikia vandenuką virinti?

 

Kaip tikino Vilniaus m. universitetinės ligoninės Naujagimių skyriaus vedėja, gydytoja pediatrė m. dr. Violeta Drejerienė, kol neužgijusi kūdikio bambutė, maudant vonelėje nereikia nei virinti vandens, nei pilti kalio permanganato tirpalo. Anksčiau daugelis taip darydavo.

 

"Pakanka laikytis elementarios švaros. Drąsiai naudokite maudynėms patikrintą gręžinio, šulinio arba vandentiekio vandenį iš čiaupo, kurį patys geriame. Juk vaikas neturi steriliai gyventi nuo pirmųjų dienų", - aiškino gydytoja.

 

Pirmųjų dienų maudynės - vos kelios minutės

 

Pirmąją dieną ir pirmosiomis savaitėmis maudynės turi būti neilgos – iki kelių minučių, daugiausiai – iki dešimt minučių. Kodėl? Nes ilgesnis maudymas nuvargins naujagimį.

 

Vyresnius kūdikius galėsite maudyti ir iki 10-15 min.

 
Ar pameni, kokios buvo pačios pirmosios Tavo mažylio maudynės?

 

Johnson’s Baby“ – saugumas ir švelnumas Jums bei Jūsų kūdikiui!

"EUROVAISTINĖJE" balandžio mėnesį - 20% nuolaida

 

Kūdikių ir mažų vaikų odelė yra labai švelni, todėl jai reikia ypatingos priežiūros. „Johnson’s Baby“ produktų gamintojai daugiau kaip 100 metų paskyrė tam, kad suprastų kūdikius ir jų odos bei plaukučių priežiūros poreikius.

johnson1

johnson2

 

 

 

johnson3

johnson4

 

Ilgametė patirtis ir žinios pritaikomi kuriant itin grynus ir švelnius produktus be parabenų, be alkoholio ir be kvapiųjų alergenų. 

 

johnson5

johnson6

Kiekvienas kūdikiams skirtas produktas – nuo medžiagų pasirinkimo iki galutinės saugumą, švelnumą ir lengvumą užtikrinančios produkto sudėties – kuriamas laikantis pačių aukščiausių standartų.

johnson7

johnson8

 

Dauguma „Johnson’s Baby“ gaminių sukurti remiantis „jokių ašarų“ sudėtimi, todėl produktai negraužia mažylių akyčių ir yra švelnūs jų akims lyg tyriausias vanduo. Ypač švelnios ir stiprios servetėlės puikiai nuvalo, drėkina ir saugo vaiko odelę.

 

Naujos Kūdikio kraitelio akcijos Eurovaistinėje visą balandį

 

DĖMESIO! Pasiūlymai galioja visą balandžio mėnesį EUROVAISTINĖJE su kortele MEDUS. Nuolaidos nesumuojamos. Akcijoje dalyvaujančių prekių skaičius ribotas!

  

 

3

 

04. Apr 2012, 21:02

juk nereikia laukti, kol nukrenta bambute 🤓| mano Domanta maude ligonineje, nes pirma menesi ten ir praleidom, bet tikrai maude, ir gan daznai😀 o namie tai buvo laaaabai didele baime, nes galvyte kadangi jo didesne tai dar sudetingiau bet apsipratom per laika😀

04. Apr 2012, 18:22

leliuka maudet tik po menesio???

04. Apr 2012, 15:18

ir mes tik nukritus bambutei maudem , tai beveik po menesiuko, mazyliui patiko visai iki kol nepradejom plaut galvytes ;D o dabar jau viskas gerai, nedainuojam visai😀

04. Apr 2012, 14:16

Laba, o man labai istrigo pirmosios maudynes, maudem ta pacia diena, kai grizom is ligonines. Kaip man rankos drebejo, dabar , kai prisimenu juokas ima😃 Maudem keturiese, as vyras, mano sesuo ir sesers penkeriu metu sunus😃

04. Apr 2012, 14:03

Mes grize maudemes tik 2 diena kai truputi apsipratome namuose 😀

04. Apr 2012, 12:26

nepamenu kada maudziau pirma karta, bet lyg ir greit labai grizus is loginines, naudojom belmondolio aliejuka lyg tai taip vadinos jis 😀

04. Apr 2012, 12:08

dukrytei kiek pamenu sampuna jonsons naudojom aliejuka,o sunui nenaudojom nieko nes daktarai neleido tik vandenukas,dukra vyras maude,bachuriuka as

04. Apr 2012, 11:40

vyras salia buvo, jonsons sampuna naudojom galvytei ir viskas. tik veliau muilas

04. Apr 2012, 11:14

Ir kaip sekėsi, nedrebėjo rankos? Ar padėjo vyras, o gal mama pirmose maudynėse? Ar naudojote kokią nors prausimosi priemonę pačioje pradžioje?

04. Apr 2012, 10:24

mes tik po gero meneselio galejom issimaudyt nes turejom bedu su bambute,o dukryte tai greit 👍

04. Apr 2012, 10:17

mes kai gryzom is ligones ta paia diena issimaudem