Kur laikote panaudotas sauskelnes?

Kur laikote panaudotas sauskelnes?

30. May 2012, 08:00

Tapus jauna mama, nauja yra viskas, kas susiję su mažyliu, taigi, net ir tokios smulkmenos, pavyzdžiui, kur laikyti panaudotas sauskelnes, kaip dažnai jas keisti.

 

Sauskelnių keitimo vieta


 Sauskelnėms pakeisti mamos naudoja įvairias vietas. Tai:

 - speciali vystymo lenta; 

- stalas, apdengtas paklotėliu, kad vaikui būtų minkščiau;

- lova ar vežimėlis.  

 

Bene svarbiausias kriterijus, kalbant apie sauskelnių keitimo vietą - tinkamas vystymo vietos aukštis. Jeigu pervystysite vaikutį per žemai, jums vargs nugara, ir ilgainiui, galite dėl to turėti nuolatinius nugaros skausmus. Iš visų išvardintų vietų patogiausia yra speciali vystymo lenta ar stalas.

 

Visos priemonės šalia


Labai svarbu, kad numatytoje vietoje būtų visos reikalingos priemonės – naujos sauskelnės, drėgnos servetėlės, tepaliukas užpakaliukui ir panašiai. Tam puikiai tinka vystyklų krepšys – specialus krepšys, kurį patogu net vežti pakabintą ant vežimėlio, o viduje jis turi atskiras kišenėles. Laikykite jį su visais reikalingais daiktais vietoje, kur paprastai keičiate sauskelnes mažyliui.

 

Kitas variantas – vystymo komoda, turinti lentynėles susidėti visam „turtui“. Trečias būdas – specialūs žaismingas dėklas, pakabinamas ant lovelės šono arba vonioje ant kabliuko. Jo kišenėlėse ir tilps visos priemonės, kurių prireiks keičiant sauskelnes.

 

Neperšlampamas paklotėlis


Tai iš tiesų nepamainomas dalykas keičiant sauskelnes vaikui. Paprastai naujagimiai sureaguoja į temperatūros pasikeitimą pasišlapindami. Jeigu auginate berniuką, galite savo kailiu patirti nemažą fontanėlį, kartais nutaikytą tiesiai į Jus. Mergaitės elgiasi „geranoriškiau“. Paklotėlis ypač pravers, jei keičiate sauskelnes ne ant vystymo lentos, o kitoje „ekstra“ vietoje - ant sofos, būdami svečiuose ar poliklinikoje.

 

Paklotėlis būtinas keičiant sauskelnes viešose vietose - mamos ir vaiko kambariuose prekybos centre, poliklinikose ir pan. Panaudotus vienkartinius neperšlampamus paklotėlius išmeskite, jei tai daugkartinis – reguliariai skalbkite.

 

Kur laikyti „turtą“?


Panaudotų sauskelnių laikymui skirti specialūs sauskelnių konteineriai (dar kartais vadinami “sauskelnių šiukšliadėžėmis“), kuriuose talpinamos panaudotos sauskelnės. Tai puikus būdas apsaugoti namus nuo nemalonaus kvapo ir bakterijų. Kiekvienos panaudotos sauskelnės supakuojamos į oro nepraleidžiančią plėvelę, vėliau visas konteinerio turinys išmetamas.

 

Tačiau, žinoma, toks dalykas kainuoja nemenkus pinigus, todėl tėvai elgiasi paprasčiau – supakuoja kiekvienas sauskelnes į polietileninį maišelį ir laiko jas atskirai nuo buitinių atliekų. Tiesa, vaikų pramonė pažengusi dar toliau – tokių vienkartinių maišelių sauskelnėms būna ir kvepiančių, ir eko, t.y. greitai suyrančių. Tačiau niekas nedraudžia naudoti ir pačius paprasčiausius, pavyzdžiui, iš parduotuvės.

 

Panaudotos sauskelnės laikomos uždaroje šiukšlių dėžėje ir pasitaikius artimiausiai progai išmetamos į buitinių atliekų konteinerį (bendrą).

 

Kaip dažnai keisti sauskelnes?


Vilniaus Gimdymo namų akušerės Astos Stumbrienės komentaras:

 

{smallpic:1}

 

„Naujagimiui reikia kas pora valandų patikrinti, ar jau laikas keisti sauskelnes. Jas keičiame pagal reikalą, tada, kai vaikutis yra pasituštinęs. Geriausia vaikučio užpakaliuką nuplauti po tekančiu vandeniu. Berniukai ir mergaitės po pasituštinimo apiprausiami nevienodai. Mergaitei yra svarbiau, kaip ją laikysite prausdami, berniukui – mažiau svarbu“.


Mergaitės ir berniukai

 

Pasituštinus vaikučiui, nuplaukite jo užpakaliuką po tekančiu vandeniu. Berniukus ir mergaites prausiant užpakaliuką reikia laikyti skirtingais būdais. Mergaites laikykite taip, kad iš krano tekantis vanduo tekėtų nuo lytinių lūpų link užpakaliuko, taigi, patogiausia jas apglėbti ranka, kad jos nugarytė būtų ant rankos dilbio, ir rankomis prilaikant kojytes. 

 

Kur panaudotas sauskelnes laikydavai Tu? Pasidalink patirtimi, gal žinai įdomių ir naudingų būdų?

30. May 2012, 19:22

as mesdavau i spec pampersams siuksline labai geras daiktas buvo bent jau man

30. May 2012, 15:07

i siuksliu deze metu.

Krisliukas Krisliukas 30. May 2012, 11:08

niekur nepakuoju, metu į šiukšlinę ir tiek..apie spec. konteinerius net negirdėjau..
tiesa, turiu ir kvepiančių maišiukų, bet juos naudoju svečiuose

30. May 2012, 10:21

mesdavau i šiukšlių dėžę, jeitik sisiukas, tai net nepakuodavau, nes geros sauskelnės sugerdavo ir blogą kvapiuką 😀 o kakiuką supakuodavau, manau ponių išmislas pirkti spec maišiukus arba dar geriau, spec pampių šiukšlines😀

30. May 2012, 09:53

mes dedam panaudotas sauskelnes i jiem skirtus specialius kvepiancius maiselius ir tada metam i siuksliu deze 😀

30. May 2012, 08:34

mes i siuksliu deze,rytais visada vyras iseidamas isnesa siuksles 😀 neisivaizduoju,kaip imanoma i klozeta ismesti pampius...

30. May 2012, 08:05

supakuoju i maiseli ir i siuksliu deze tualete metu, kvapo nesijaucia labai, nes praktiskai kasdien isnesam siuksles