Kūdikis suka galvytę tik į vieną pusę: ką daryti?

Kūdikis suka galvytę tik į vieną pusę: ką daryti?

01. Jan 2018, 10:46 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Odetos laiško redakcijai:

Jauniausiam sūneliui šiuo metu 2 mėn. su trupučiu. Mažasis broliukas nuo gimimo pamėgęs gulėti ant vienos pusės, jas kaitalioju, tačiau jis, kai užmiega, atsiverčia kaip jam patogu (į mėgstamą pusę) - matyti nugulėjimas ir šiek tiek galvytės deformacija. Bet pediatrė sakė, jog tai ne plokščiagalvystė. Gavome siuntimą pas traumatologą, man neramu, nes vaikas, kai pakelia galvytę, matosi skirtingos galvytės pusės. Mažylis ant pilvuko moka miegot tik ant tos "blogos" pusės, atrodo, kad ir kakliukas net nėra pilnai paslankus į tą kitą pusę.

Konsultuoja kineziterapeutė Viktorija Paltanavičiūtė:
 
Reikėtų stengtis mažylį kalbinti iš tos pusės, į kurią galvytės sukti jis nenori arba suka rečiau. Visi žaisliukai taip pat turėtų būti jam nepatogioje pusėje. Atkreipkite dėmesį, kaip stovi mažylio lovytė jam keliaujant nakties miegelio, Jūs taip pat turėtumėt gulėti toje pusėje, į kurią mažylis sukti galvytę nori mažiau. 
 
Užmigus mažyliui, pasukite galvytę į tą pusytę, į kurią nemėgsta ir paremkite, kad miegodamas mažylis negalėtų atsukti galvytės atgal. Paremti galima su voleliu iš rankšluosčio, kažkokiu kitu nekietu daiktu. Paguldžius ant pilvuko, stenkitės galvytę prilaikyti bent tiesiai. 
 
Pamasažuokite švelniai abi kakliuko pusytes bei pečių juostą.


20180118134400-84171.jpg

Ekspertai

Viktorija Paltanavičiūtė

vaikų kineziterapeutė, www.viktorijosmasazai.lt
Viktorija Paltanavičiūtė in-vecaku-skola