Kūdikio žindymas: krūtys tapo "akmeninės". Pataria akušerė Marija

Kūdikio žindymas: krūtys tapo "akmeninės". Pataria akušerė Marija

01. Jun 2019, 16:42 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Nadios laiško redakcijai:

Ką daryti, jei pieno per daug? Krūtinėje atsirado daugybę guzų ir apskritai krūtys tapo akmeninės. Masažuoju ir papildomai traukiu pientraukiu, bet tai padeda tik laikinai. Ir kada tai baigsis? Padėkite prašau, net rankas sunku judinti nuo įtemptų krūtų. Ačiū už patarimus.

Konsultuoja akušerė, Sumani mama įkūrėja Marija Mizgaitienė:

Laba diena Nadia,

visų pirma, labai svarbu žinoti, kokio amžiaus yra jūsų mažylis/ė. Jums svarbu parinkti tinkamą taktiką ir įsitikinti, kad vaikelis žindo taisyklingai (ar neskauda, ar nepažeisti speneliai?).

Jei su žindymo technika problemų nėra, tuomet jums reikėtų truputi apriboti karštų skysčių vartojimą (arbata, sriubos, karštas dušas ar vonia). Nusitraukti reikia tik nedidelį kiekį pienelio, kol pajusite palengvėjimą. Nes jei nusitraukiate didelį kiekį pieno, siunčiate signalą smegenims, kad vaikelis suvalgo tiek, ir pieno gaminasi daug daugiau nei reikia mažyliui. Užburtas ratas!

Galima į liemenėlę įsidėti vėsų kopūsto lapą (keisti, kai tik sušyla). Šiuo metu jūsų organizmas mėgina suprasti, kiek pieno reikia gaminti. Neišsigąskite - tai laikina. Iki 2 - 3 mėn. gamyba susireguliuoja, žinoma, jei kaskart papildomai nenutraukinėsite.

Linkiu Jums sėkmingo ir sklandaus žindymo..