Kūdikio odos priežiūros priemonės maudynių metu

Kūdikio odos priežiūros priemonės maudynių metu

09. Jan 2012, 07:00

 

Kaip išsirinkti mažylio odos priežiūros priemones, kurių prireiks maudant vaikutį? Pataria vaistinių tinklo „Eurovaistinė“ farmakotechnikė Elvyra Ramaškienė.

 

Grįžus su kūdikėliu iš gimdymo namų pirmiausia reikia jį išmaudyti. Kadangi kūdikio odelė yra labai jautri, reikia itin atidžiai pasirinkti vaikučio odos priežiūros priemones.

 

Į vandenį įpilkite aliejuko

 

Jei vaikučio odelė labai sausa, prieš maudant į vonelę rekomeduojama įpilti aliejuko. Renkantis aliejų vonelei reikia atkreipti dėmesį, kad produktas būtų su natūraliais aliejais, sudėtyje neturėtų būti kvapiklių, dažiklių, aromatizatorių, konservantų.

 

Pavydžiui, labai geras yra sviestmedžio aliejus, kuris labai gerai drėkina odelę, ją padengia plėvele ir neleidžia išdžiūti. Žinoma, produkto sudėtyje neturi būti ir parabenų.

 

Po maudynių

 

Išmaudžius vaikutį patariama jo odelę patepti kūno losjonu arba aliejuku. Kuo jie skiriasi? Ogi, kaip sako specialistė, didelio skirtumo nėra, ką pasirinksite, tiesiog aliejus bus riebesnis, o losjonas šiek tiek "lengvesnis". Patariama rinktis kuo natūralesnius produktus.

 

Kai kūdikio odelė nėra labai sausa, galima naudoti ir muiliuką. Žinoma, jo sudėtyje taip pat neturėtų būti kvapiklių, dažiklių, aromatizatorių bei konservantų.

 

Kūdikio kraitelio projektą pristato EUROVAISTINĖ!

3