Komentarų konkursas: Sudarykite reikalingų ir NEreikalingų dovanų naujagimiui sąrašą

Komentarų konkursas: Sudarykite reikalingų ir NEreikalingų dovanų naujagimiui sąrašą

22. Feb 2016, 12:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Turbūt kiekvienoje šeimoje, dar besilaukiant mažylio, pasirodo pirmosios jam skirtos dovanos. Kartais tai tokios dovanos, kurias prisiminsime visą gyvenimą. Kartais - itin praktiškos, pavyzdžiui, sauskelnių "tortas", kurį sudaro ne tik taip reikalingos sauskelnės, bet ir įvairios higienos priemonės kūdikiui. Bet būna taip, kad dovanotojas visai nepataiko su dovanomis. Ar tu turi tokią patirtį?

Jeigu eitum į svečius lankyti naujagimio, kokią dovaną išrinktum?

Ko tikrai tikrai nedovanotum?

Ko tu tikrai nenorėtum gauti dovanų, gimus mažyliui?

Sukurkime kartu reikalingų ir NEreikalingų dovanų naujagimiui sąrašą!

Ši patirtis padės kitoms būsimoms ir esamoms mamoms bei visiems, kas svarsto, ką padovanoti einant lankyti kūdikio.

PRIZAS

Sauskelnės HUGGIES® pasirinktinai

20160219150515-78409.jpg

 PHILIPS AVENT šaukšteliai

20160218152716-38558.jpg

Dalyvaukite konkurse iki vasario 23 d. (imtinai). 

Sėkmės!

pypse pypse 23. Feb 2016, 20:49 JurgaMi

Prajuokinot su džiuvimu masės😀 pėdutę įspaudžiat ir tiek. paliekat džiūti masę😀) tikria nereikia laikyti vaiko pėdutės 15 minučių masėje😀)

pypse pypse 23. Feb 2016, 20:44

Prikabinu ir gautų pirmųjų dovanėlių mažyliui nuotraukas. Draugė numezgė liemenę ir pirštinytes su kepure, o kita draugė pradžiugino bodžiuku.

pypse pypse 23. Feb 2016, 20:40


Kiekvienas vaikelis ateina į skirtingą šeimą, todėl tobulo reikalingo ir nelabai reikalingo daiktų sąrašo būti negali… Vieni vertina praktiškas dovanas, kiti kūrybiškas. Aš paprastai labiausiai džiaugiuosi dovanomis, kurios labai mielos, jaukios, gražios, ir pavadinsiu svajokliškos, na tos, kur ne pirmo būtinumo, todėl kuriant kraitelį mažyliui įsigyti vieną ar kitą svajoklinį daiktuką pagailiu. Tai galėtų būti hand made krautuvėlių niekučiai ( kurie ogo kokią neniekinę kainą turi), su tobulomis mažomis etiketėmis, jaukiais įpakavimais, ir dar mielesniais prierašais: žaisliukai, kramtukai, marškinėliai, aksesuarai.
Mano šeimoje gimė trečias vaikelis, ir aš turiu visko, kas būtina jo auginimui, o broliai mielai pasidalins žaislais, mašinomis ir dviratukais… Todėl bandau sudaryti universalų sąrašėlį, ko norėčiau aš, ką mielai dovanočiau pati, ir kas tiktų 1,2,3 ir 10 vaikeliui gimus sveikinti.
Fotosesija galiojanti ilgesnį laiką.
Dovanų kuponas nuotraukoms, fotoknygai ar foto drobei.
Natūralus, ekologiškas migdolų aliejus. Kiekvienas kūdikis nusipelno švelnaus masažiuko.
Kokybiška lėkštutė, puodelis valgymui, tikri (ne plastikiniai) gražūs kokybiški stalo įrankiai.
Klasikinis papuošalas, kuris tiktų paaugusiam vaikučiui. Berniukui pvz., galėtų būti sąsagos sidabrinės.
Hand made krautuvėlių niekučiai ( apie juos minėjau aukščiau).
Suasmenintas daiktas vaikui – vardas, ar inicialai išsiuvinėti, užrašyti ant kaklaskarės, marškinėlių, žaisliuko ausies, medinio traukinuko ar pan.
Daiktadėžė, rėmėlis, pakabėlė. Geriau ne leliukiška. Daiktas atsidurs vaikučio žinioje jam ūgtelėjus, norėtųsi, kad tiktų ne tik mažyliui bet ir paaugliui.
Laišką mažyliui, kuriame galima papsakoti, kuo įdomus pasaulis ir asmeninė aplinka tą dieną, mėnesį ar metus, kai gimė mažylis.
Žurnalo Ji prenumerata. Kiekviename numeryje yra tema ir apie vaikus. Vien skaitalas apie vaikus nebūtinai bus aktualus ir įdomus kiekvienai mamai.

Vilnos daiktai. Megztukas, pirštinaitės, liemenė. Kokių nuostabių būna mezginukų… Vilna tinka ir mažyliams ir ugtelėjusiems, o jei ir numegzta šiuolaikiškai…O jei dovanotojas pats numezgė? (Aš gavau tokią dovanėlę, ir tai jaukiausias daiktas mano trečio mažylio kraitelyje.)
Dovanotojo dekoruotas bodžiukas mažyliui. Iš dirbtinio veltinio sukurta aplikacija papuoštas bodžiukas. Gal girdėjote kaip mama vadino savo Pilvinuką arba jau gimusį mažylį? Meškiuku, princese? (Aš gavau tokią dovanėlę, ir tai labai brangi dovana, nes puiki idėja, rankų darbo, su meile. Ar pati būčiau sugalvojusi tokios paprašyti? Ne.)
Tikrai nedovanočiau statulėlių, kičinio stiliaus drabužėlių.
Jei pati nemokėčiau pagaminti sauskelnių torto, tai geriau dovanočiau dvi pakuotes sauskelnių supakuotų į jaukų dovanų popierių, nei mokėčiau už jo gamybą.
Neuniversalios dovanos (reikia žiūrėt pagal situaciją, nes užtektų po 1 vienetą tokių daiktų turėt)), bet mane džiugintų:
Žirafa (Sophie la girafe) – natūralus, saugus kramtukas
Rėmelis natūralios medžio spalvos su 12 nuotraukyčių ir pėdutės antspaudu. (Tiesiog vyresnieji sūnus po tokį turi)
Vaiko knyga. Stilinga,universali. Pvz., ši http://www.baltaibalta.lt/produktas/vaiko-knyga-piene-iki-septyneriu/
Jaukus pledukas. Gali būti megztas ar švelniais piešinėliais margintas.
Bbjorn gultukas *
Lavinimo kilimėlis *
---
Kodėl aš neklausčiau “ko norėtum dovanų, ko neturi, gal ko norėtum?”, nes kai manęs to klausia, aš tikrai nepateikiu sąrašiuko, ar nepuolu sakyti savo norų (prašyti bbjorn gultuko žinant kiek jis kainuoja būtų nelogiška), todėl reikia numykti kažką panašaus, ačiū nieko, viskas tinka. O be to, kažką įvardinant konkrečiai išvengiama laisvės rinkti, o tuo pačiu ir tikėtis kažko labai nerealaus, kažko su meile pasistengto.
---
Dažnai dovanėlės būna be išliekamosios vertės, arba labiau tenkinančios mamos poreikius. Aš labai laukiu atvirukų su jaukiais tekstais, kuriuos kaupiu vaikučio skrynelėje.

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 22. Feb 2016, 22:13

Mano nuomone, einant lankyti vaiko, geriausia paklausti tėvelių ko jiems reikia, ko trūksta...taip tikrai neprašausi pro šalį. Pinigėliai, žinoma, irgi universali ir naudinga dovana. Bet prieš dovanojant daiktą, tikrai geriau atsiklausti. Juk nežinia kokias sauskelnes naudoja ir ar išvis jas naudoja (gal augina vaiką su daugkartinėmis), nežinia ir kokius žaislus ar drabužius jau turi ir pan. O jei tai jau ne pirmas vaikas, tai visko daugiau mažiau kaip ir yra 😃 O ir šiaip...vieniems drabužiai puiki dovana, kitiems netikusi, tad geriau pasiklausti.
Na, o būtent mano sąrašėlis būtų toks:
Norėčiau - drabužėliai į priekį, mediniai ir lavinamieji žaislai, knygelės, pinigėliai.
Manau, kad geriau nusipirktų patys tėvai - arbatos, tyrelės ir kiti maisto produktai, prausikliai, muilai, aliejukai.

JurgaMi JurgaMi 22. Feb 2016, 13:43

Būsiu nepopuliari ir parašysiu, kad universalaus recepto ,,tinkamų dovanų sąrašui" nėra. Visų pirma vien todėl, kad vienaip mama galvoja sulaukusi pirmos atžalos, ir visai kitaip - antros ar trečios. Antra - reikėtų apsispręsti apie kokius lankytojus mes kalbame: tėvų, senelių, brolių/sesių dovanos bus brangesnės, gal būt, padovanotos iki gimdymo ir, dažniausiai, reikalingos kūdikio priežiūrai palengvinti: vežimėlis, lovytė, autokėdutė ar pan.
Spėju, kad daugiausia diskusijų sukelia dovanos iš kitų žmonių: draugų, tolimesnių giminių, kolegų. Kadangi laukiuosi nebe pirmo vaiko, manau, kad tokios dovanos, kaip ,,Kūdikio knyga" ar rėmeliai rankytėms/pėdutėms yra nereikalingos, nes susilaukus pirmojo vaikelio gavome 3-is kūdikio knygas (paatvirausiu, kad net tos vienos pilnai neužpildžiau, nes laiko tokiems žaidimams užteko tik iki pusės metų, nes įvairios pamokėlės, susitikimai su kitomis mamomis ir jų vaikučiais, galiausiai, rūpinimasis buitimi ir tėčiu atėmė visą laiką). Na, o rėmeliai pėdučių atspaudams pasirodė tikras vaiko kankinimas, nes pagal instrukciją: ,,vaiko pėdą/delną įspauskite į masę ir laikykite kol ji išdžius" - tai kiek laiko - 5-15min.? Na, gal kiti vaikai ramūs, tačiau maniškė buvo tokia padraika, kad net nebandžiau kūdikio kankinti.
Žurnalai ir knygos Jums gali būti reikalingos auginant pirmą vaiką, tačiau susilaukus antrojo, kažin ar beturėsit laiko apskritai skaityti 😀
Rūbai, sauskelnės, čiulptukai, buteliukai, kosmetika - pernelyg intymu, kad žinoti, ko reikia mamai: gal būt Jūs atitaikysite rūbų/sauskelnių/čiulptukų dydį ir fasoną, tačiau mama bus priešiškai nusistačiusi prieš ne ekologiškas medžiagas ir Jūsų dovana nebus nei miela, nei panaudota. Apskritai, laikausi nuomonės, kad rūpintis kūdikio higiena yra tėvų pareiga ir nereikia to lengvinti svečių sąskaita.
Galvoju, kad reikalingos (ir mielos) dovanos naujagimiui būtų šios: rankų darbo čiulptuko laikiklis (jei jis bus vardinis, tai dar ir mielas prisiminimas), natūralių medžiagų užklotėlis, rankšluostis su gobtuvu (taip pat gali būti vardinis), maitinimo skara ar slingas, saugių indų ir įrankių komplektas (tuo po gimdymo jo nereikės, tačiau po pusės metų, pradėjus primaitinimą jų tikrai prireiks) ir, žinoma, pinigai. Pati esu prieš pinigines dovanas, tiek dovanoti (niekada nežinai, kokiai progai, kokiam asmeniui suma yra tinkama), tiek gauti (yra didžiulė tikimybė, kad gauti pinigai bus panaudoti ne kūdikio poreikiams, o apskritai šeimai), tačiau, jei klausimų yra daugiau nei atsakymų - tai saugiausia dovana.
Be abejo, mamos visada apsidžiaugia gėlėmis ‼

21. Feb 2016, 09:44

Svarbus ir buvimo svečiuose laikas — užtrukti čia, kaip ir bet kokioje kitoje šventėje, reikėtų ne per ilgai. Lankant naujagimį taip pat labai svarbu geras lankytojų nusiteikimas, paskatinantis, padrąsinantis mamytę.
Tinka labiausiai dovanoti:pirmiausia galima įteikti praktišką dovaną arba dovaną, turinčią simbolinę prasmę,tai įvairūs mažylio priežiūrai reikalingi daiktai: vežimėlis, lovelė, staliukas, drabužėliai...Brangesnį daiktą gali drauge dovanoti kelios giminių ar draugų šeimos,kalbu iš patirties,tai jau teko daryti ir labai mamytė nustebusi liko 😀. Labai svarbus dalykas ira jeigu nutariama dovanoti drabužėlių, reikėtų pasiklausti naujagimio tėvelių, koks dydis tinkamas, ir prisiminti, kad kūdikiai auga itin greitai.Žinoma,kad vertinga ira dovanoti sauskelnes,o dar gražiau iš jų padaryti ''sauskelių tortą''-išradinga ir gera dovana,-tik reikia būtinai paklausti dydi,arba geriausia prkti tolimesnį ir didesnį numeriuką į priekį,populiarūs ira dovanų čekiai ar net piniginės dovanos,šiuo metu išpopulerėjo labai naujoviškų rėmelių dovana mažylio lankymui,kai į kuriuos galima įdėti keletą nuotraukų.Naujagimio šeimai galima padovanoti ir subtilią užrašų knygą — patiems svarbiausiems įvykiams žymėti: pirmiesiems žodžiams, pirmųjų draugų vardams.Galima rinktis kažką originalaus iš grynųjų 100 procentinių audinių,drabužėlių,galbūt dovana originali įtiks tiems tėveliams,kurie laikosi papročių-jie padovanos priedo gintarinius karoliukus,kurie padės nusiraminti ir išlikti sveikam.Kūdikio gimimo dieną tarsi sustabdys laike rėmelis su kalendoriaus lapeliu-tai dar viena populiari idėja.Vilnonės rankų darbo kojinytės ir tapukai. Natūrali vilna pasižymi puikiomis savybėmis, todėl pora natūralios vilnos kojinyčių ar tapukų tikrai pravers kūdikėliui.Vilnonis rankų darbo vokelis arba pledukas kūdikiui. Natūrali vilna nedirgina odos,ir labai tiks gerai dovanytei,šiltai 😀Nors dažniausiai per palankynas dovanos nešamos kūdikėliui, nepamirškite ir tėvelių, o ypač mamytės. Atneškite bent gėlių ar mėgstamiausių saldainių dėželę. 🌷
Netinkančių turbut nelabai daug ira,-manau neprirkti jokių žaislų,galbūt kokių čiulptukų ar buteliukų,galbūt kišti vaikui kosmetiką-js gali būti elergiškas,patys tėveliai jau rūpinasi tokiai dalykais,nes jie žino geriausiai,gal nevertėtų pirkti tokių kaip šildyklių ,ir vitaminų nelabai patartina pirkioti,juos nustato šeimos daktarai.Iš dalies visos dovanos ira ir malonu priimti,svarbiausia kad mūsų nepamiršta žmogus,skuba pasveikinti,daigtus imanoma visur ir visada panaudoti,tik reikia daugiau budrumo,dėl to labai raukytis nereikia.😀

jugile jugile 20. Feb 2016, 11:03

Kai pati pagimdziau, labiausiai nudziuginusios dovanos buvo apskritai tai, kad draugai manes nepamirso ir visi atejo aplankyti :-) Tikrai labai pasitarnavo sauskelnes, kurias daug kas atnese tiek pokuose, tiek padarytame sauskelniu torte. Taip pat praverte rubeliai. Bet visi del sauskelniu klause manes, koki dydi pirkti. Taip pat praverte zaisliukai, barskuciai,,,

Is daiktu, kuriu pati negavau, bet ir nenesciau kitiems, tai butu ciulptukai ir buteliukai. Nes juk ne visos mamos naudoja siuos daikciukus. Daug maitina krutimi ir buteliuku net neprireikia. O kiti vaikai, net ir naudodami ciulptukus, ne visus ima. Tad siu daiktu tikrai nerekomenduociau. Taip pat nenesciau ivairios kudikiu kosmetikos. Dar mes esame gave, ir visai nepanaudoje, remelio, kur dedasi po maza nuotraukele nuo 1-12 menesiu. Kadangi pas mane auga dvynukai, tai man abieju italpinti i viena remeli nebuvo kaip ;-)

Kad ir kai butu su tomis dovanomis, labai dziaugiausi, kad mano aplinkoje visi zmones buvo supratingi. Neuzpuole iskart su visais lankymais, palauke kol pati atsigausiu, sustipresiu, apsiprasiu su dvynukais. Taip pat beveik visi pries ateidami klause konkreciai ko reikia, todel nereikalingu dalyku beveik ir negavau. Manau tai ir yra svarbu, susizinoti is pacios mamos ko labiausiai reikia.

akvilija akvilija 19. Feb 2016, 23:25

Pirmiausia, pati geriausia dovana - dėmesys, savo pagalbos pasiūlymas, svečiai, kurie vaišėmis pasirūpina patys, nesukeldami streso ir rūpesčio mamytei, svečiai, kurie supranta, kad "užgriūti" kavos pirmą dieną - nevykęs sumanymas. Eidama į svečius pirmiausia pasiteirauju mamytės, ko labiausiai reikia (jei sauskelnių, kokių ir kokio dydžio, jei drabužėlių - kokių ir kokio dydžio ir pan.), nes šiuolaikiniai tėveliai dažniausiai viską būna susipirkę, o kartais ir daugiau nei reikia. Jei nieko neišpešu, geriau dovanoju pinigėlių (gražiai pvz įrėmindama į rėmelį, kurį galės panaudoti nuotraukai mažylio įrėminti). Čekių nedovanoju, nes jie įpareigoja iki tam tikro laiko apsipirkti, ne visada pavyksta...
Nedovanočiau kosmetikos (nebent mama paprašytų konkrečios); nekokybiškų žaislų; čiulptuko (nei su vienu vaiku neprireikė), buteliuko (taip pat neprireikė); vaikštynės (nebent mama paprašytų). ir t. t. Šiame daiktų pertekliaus amžiuje visuomet dovanočiau daiktą tik atsiklausus mamos, nes po to padovanoji rūpestį papildomą mamai, kur tą daiktą padėti???O jei gauna mama penkis čiulptukus??? Aš tokių daiktų gavau daug, kuriuos nežinojau kur dėti: šildyklę, čiulptukų, buteliukų, sauskelnių (nespėjau panaudoti, gavau ne to gamintojo, kurio naudojau ir pan.), žaislų krūvą (vaikui reikia jų visai mažai), kramtukų, per mažų drabužėlių, kosmetikos, kurios tiesiog neprireikė.
Aš norėčiau gauti konkretaus gamintojo ir tinkamo dydžio sauskelnių (jų reikia daug); ekologišką, kokybišką muilą; drėgnų servetėlių (konkrečių); albumą; pėdučių antspaudukų priemones; žurnalo prenumeratą; tam tikrą knygą, pvz. "Pojūčių pasaulis"; gaminių iš vilnos (gali būti ne tik naujagimiui, bet ir didesnio dydžio, visuomet pravers, ypač kojinytės, pėdkelnytės; papuošalą (grandinęlę, pakabuką, žiedelį ir pan., normalaus suaugusio dydžio, nešios kai užaugs); pasiūlytą pagalbą (kad galėčiau pamiegoti, kol vaikas miega, o ne ruošti pietus ir pan.), vilnonė antklodėlė. Aš norėčiau, kad manęs paklaustų ko reikia, ko dar trūksta, o ar turiu tokį daiktą, ar praverstų šis. geriau gauti ir dovanoti tai ko reikia, o ne problemą - ką daryti su dar vienu čiultuku😉 Sėkmės😉

Sonrisita Sonrisita 19. Feb 2016, 21:53

Jei eičiau sveikint man artimų žmonių kūdikėlio, tai plius minus žinočiau, ką mamytė turi susipirkus į kraitelį ir pagal tai savo nuožiūra pirkčiau. Galėtų būt vienkartinės sauskelnės (tokios firmos, kokios tinka), daugkartinės sauskelnės (jei mamytė už natūralumą, o jų niekada per daug nebūna, žinau iš patirties 😀 ), vilnos gaminių (siaustinukas, kelnytės, pižamėlė - maniškiai net vasarą plonytės merino vilnos rūbelius vilkėjo, juk ne visos dienos +20- +30 laipsnių) ar kokių gražių rūbelių maždaug 1-2 dydžiais didesnių nei kad reikia tuo metu. Jei turi vonią tėveliai, dovanočiau kūdikiui plaukimo ratuką, kur ties kakliuku dedasi (mano berniukas ypatingai mėgavos plaukiodamas nuo 2 mėn po mazdaug 5-10 min pilnoj vandens vonioj). Jei eičiau sveikint mergaitę, pagaminčiau galvajuostę su gėlyte ar drugeliu pasipuošti kokiai fotosesijai 😀 Kiek žinau, labai populiari dovana specialūs rinkinukai, pasidaryti pėdutės, delniuko įspaudą.
Čekių negavau ir nebūčiau norėjus gaut, nes tai įpareigoja pirkti konkrečioje parduotuvėje, kas gali sudaryti nepatogumų. O niekada neprašaunama dovanojant pinigėlius, gražiai dekoruotam vokelyje su kokia miela dovanėle atminčiai (pvz., gavau sidabrinę grandinėlę sau su pakabuku).
Kas man nepasiteisino iš dovanų: buteliukai (maitinau pati), čiulptukai (pasiūliau atsisakė ir nebedaviau), rūbeliai 4 metų amžiaus vaikui (ne mėnesių!), dovanojami naujagimiui (tiesą sakant per tą laiką ir pamiršau, kad turiu ir aišku spėjo išaugt ☺ ).
Mano vaikų įsimintiniausia dovana - auksinės grandinėlės vos gimusiems mažyliams nuo promočiutės. Kaip ji pati sakė dovanodama, kad proanūkiai ir užaugę, nešiodami grandinėles galės ją prisiminti (grandinėlės ne vaikiško dydžio, tad saugiai guli dovanų dėželėse) ❤

LePukuota LePukuota 19. Feb 2016, 20:26

Man asmeniškai geriausia dovana - pinigėliai ir gėlytės mamytei (nepamirštam ir vyresnėlių vaikų ir tėvelio)! Čia kalbant apie materealias dovanas, o svarbiausia žinoma - dėmesys. Gimus pirmagimei ką gavau drabužėlių - nepanaudojom, tai dydis visai ne į temą, ar ne pagal sezoną.. knygelės, žaislai - ne visus pati būčiau rinkusi ir kiti net nesaugūs ar ištraukiau po metų... sauskelnių ar kitų higienos prekių bent nedovanojo, juk tokiais dalykais patys galim pasirūpinti ir žinom kas mūsų vaikučiams tinka. Geriausia jei svetys iš anksto paklaustų, kokios dovanėlės norėtų šeima palankynoms, dabar juk madingi svetur "babyshower", kada dar negimus kūdikiui artimieji suruošia kraitelį pagal norų sąrašiuką. O aš pati tokia esu, kad viską pati kruopščiai renkuosi, turiu mėgstamas firmas, ką patogu naudoti... 😀 🌷

lina_baj lina_baj 19. Feb 2016, 20:20

Geriausia pasiklausti, ko nereikia 😀 Tiksliau, ką jau turi. Sauskelnės turbūt pats geriausias variantas. Taip pat praverčia rūbeliai ar žaisliukai mažiesiems. Dar neblogai pasakų knygos. Juk skaityti pradedam gana anksti mažiesiems.

kodelcia kodelcia 19. Feb 2016, 19:03

Aš taip pat manau, jog geriausia sauskelnių pakuotė (tik būtina išsiteirauti, kokios mažyliui tinka, nealergizuoja), vienas kitas drabužėlis (geriau šiek tiek didesnio dydžio), nevertėtų skubėti su žaisliukais, kramtukais, seilinukais ir kūdikių aliejukais, šampūnais (tuomet jau geriau čekis, ir tėveliai žinos, ko jų mažyliui dar trūksta) 😛

Natele Natele 19. Feb 2016, 19:00

Reikalingiausios tos, kurias lankytojai nuperka pasiklausę mažylio tėvelių 😀. Nereikalingos tokios, kurių tėvai negali panaudoti dėl kūdikio odelės ypatumų (netinka kai kurios sauskelnės, drėgnos servetėlės, rūbeliai pagal ūgį, kremai ir pan.) ar tiesiog yra pasirinkę ne tos firmos čiulptukus, buteliukus ar kt. priemones.
Sauskelnės - puiki dovana, bet yra rizika, kad gali netikti mažylio odelei... Tad geriausias variantas nesiklausus tėvelių, padovanoti dovanų kuponą - čekį 😀 - tikrai ras ką nusipirkti 😀.

ramune. ramune. 19. Feb 2016, 18:57

Pradžioje sauskelnės tikrai yra labai gera dovana, nes jų reikia tiek daug! Tik reikia žinoti kokias naudoja, nes ne visiems visos tinka. Dovanų čekiai - tobula dovana. Vilnonis pledas visada pravers. Mums ir patalynė buvo labai gerai, nes labai gausiai atpilinėjo, kartais net nespėdavo išdžiūti, tai reikėjo turėti kelias pakaitines. Gerą puodą sveikesnei ir skanesnei košei virti gavome. Žurnalo prenumerata man labai patiko. Na ir žinoma visos „atminties“ dovanos: rėmeliai, papuošalai, fotoknygos ir pan.
O štai drabužiai mums mažai tiko, nes vaikutis gimė didelis ir pirmieji drabužėliai beveik visi iš karto buvo maži, arba jei didesni, tai su sezonu prasilenkdavo.

Solveiga25 Solveiga25 19. Feb 2016, 18:51

Mano nuomone, vertingiausios dovanos einant lankyti mažylio yra sauskelnės, drėgnos servetėlės, rūbeliai 😀 nereikalinga yra dovanoti higienos priemonės, nes ištikrųjų kiekvieno mažylio odelė skirtinga, todėl neaišku ar pavyks nutaikyti.

Grumbolciki Grumbolciki 19. Feb 2016, 17:41

Vertinga dovana yra čekiai,sauskelnės,rūbeliai,žaisliukai,bet viskas turi būti atsižvelgta į kūdikėlį.Nepatarčiau dovanoti kosmetikos,nes kūdikių odelė labai skirtinga.Kas skirta vaikučio higienai ir priežiūrai manau,tai tik geriausiai žino pati mama.Einant aplankyti galima ir pasmalsauti ko labiausiai reikėtų kūdikėliui.Visos dovanėlės savaip mielos ir brangios ir smagu jas gauti.

 ♡saldžioji braškytė♡ ♡saldžioji braškytė♡ 19. Feb 2016, 16:29

Manau,kad reikalinga ira: pirmiausia tai ne kokius žaislus kišti,o verčiau geresnių pampersėlių paką su priedu servetėlių drėgnų,galbūt vertinga bus nupirkti kokį rubelių komplektuką ar tai kažką iš rūbelių,atsižvelgus į sezoną kad ir kombinezoniuką kokį,galbūt originali dovana vėleliau būtų pridėti ir seilinukų rinkinuką-jų tikrai labai reiks,galbūt buteliuką ar soskytę pakeitimui,nes pirmuosius dažniausiai turi mamytės įsigijusiso,labai turbūt nepriimtina,bet apgalvojat ,kad vaikučiui reikės ūgtelėjus,galima padovanoti vaikštynę ar tai kokį šokliuką,puiki idėja ir taip pat originali-tai padovanoti pirmuosius batukus(turiu omenyje tokius kaip ATIPAS),labai faina gauti ir kokią žurnalo prenumeratą susijusią su vaikeliu,graži ir vertinga dovana rėmeliai pirmųjų akimirkų įamžinimui ar tiesiog net ir albumą dovanų,arba net gražų dienoraštį,čekis vaikiškų prekių parduotuvėje,-tai labai labai vertingi dalykai,kurių prireikia ir ira naudojami.
Manau,kad nelabai reikalinga būtų:žaislai,nes jų tikrai pirmaisiais gyvenimo mėnesiais nereikia ir jokių smulkių detalių,nelabai tikriausiai reiktų imti ir pirkti visokiausių patalynių,nepulti dovanoti visokių reklaminių kremų ir panašiai,nes visai gali netikti.🌷