KOLIAŽAS: 4-oji gyvenimo savaitė su Huggies® Newborn!

23. Dec 2013, 11:36 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

“Pirmosios savaitės” – unikalus Mamyčių klubo projektas, kurio dėka mes turime galimybę stebėti kūdikio vystymąsi pirmuosius tris jo gyvenimo mėnesius. Ir kartu tiek su tėveliais, tiek su jų mažyle išgyventi daug pirmųjų kartų.

Ketvirtąją gyvenimo savaitę Jūsų kūdikis kiečiasi tiesiog akyse, greičiausiai pastebite, jog jo nebekrečia naujagimiams būdingas drebulys. Jis jau tikslingai sufokusuoja žvilgsnį ir pakelia galvą gulėdamas ant pilvuko. Mažylis aktyviai studijuoja savo kūno dalis, su malonumu apžiūrinėja savo rankytes, kojeles, nors iki šios akimirkos jis neturėjo jokio supratimo apie jų egzistavimą.

Vis naujagimiai kalba ta pačia kalba!

Bene pačiu didžiausiu džiaugsmu tėveliams tampa mažylio gugavimas. Beje, idomu tai, kad viso pasaulio vaikai guguoja leisdami panašius garsus. Pirmiausia tai balsės – A, E, O, U ir priebalsės, artimos čiulpimo proceso metu leidžiamiems garsams. Visi jie jau ruošia mažylį pirmiesiems žodžiams, tokiems kaip "mama". Įrodyta, jog mažylio gugavimas – tai jo geros nuotaikos išraiška. Taip jis atskleidžia juos jums ir savotiškai jus kalbina. Tad pasistenkite kuo daugiau bendrauti su mažyliu, žvelgdami jam tiesiai į akis...

Mažylis stengiasi atkartoti tėvelių mimikas, tėveliai atliepia į jo pakalbinimus. Toks abipusis atkartojimas skatina spartų mažylio kalbinio aparato vystymąsi. Tuomet, kai mažylis negali girdėti savęs ir suaugusiojo - tai nėra toks spartus procesas. Jei kambaryje garsiai skamba muzika, tarpusavyje kalba suaugusieji ar triukšmauja kiti vaikai – tikėtina, kad kūdikėlis greitai nutils. Dar viena svarbi sąlyga – mažylis turi aiškiai matyti suaugusiojo veidą tam, kad gerai galėtų įžiūrėti mūsų artikuliaciją.

Net jei ir esate užsiėmusi kokiais darbais, kalbinkite mažylį, jam mamos balsą girdėti malonu visada.

Papasakok, kokia buvo tavo mažylio ketvirtoji savaitė! Kaip jūs atradote tarpusavio ryšį?

 SUKURK SAVO KOLIAŽĄ>>

20131204143820-46111.jpg