Kokie signalai išduoda, kad kūdikis sotus?

Kokie signalai išduoda, kad kūdikis sotus?

08. Oct 2014, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pirmosiomis kūdikio gyvenimo savaitėmis tėvams sunku suprasti, kada mažylis pavalgęs. Štai jis prisiglaudė prie krūties, pažindė trumpai, pailsėjo, vėl pažindė, išmetė krūtį ir vėl paėmė…

Anot žindymo specialistų, tam, kad mažylis pavalgytų pakankamai, žindymas turi būti efektyvus. Pats pirmasis to požymis – nuryja pienelį ar ne, ir kiek aktyviai žinda krūtį, nes kai kurie naujagimiai krūtį vos vos žinda.

Pastimuliuokite mažylio žindymą – pataisykite spenelį, kad kūdikis tinkamai apžiotų visą krūtį, ir jis aktyviau ims žįsti.

Geriausias rodiklis to, kad kūdikis sotus – sauskelnių turinys. Jei maždaug nuo ketvirtos mažylio gyvenimo dienos mes matome sauskelnėse gelsvas išmatas (ne žalias) 3-4 kartus per parą, šlapimas neturi stipraus kvapo ir spalvos – mamos pieno jam pakanka.

Mažylį žindykite pagal jo poreikius.

Kūdikis žinda krūtį ne tik tam, kad pavalgytų. Tai padeda jam nusiraminti, tuomet gaminasi endorfinai – taip vadinami laimės hormonai. Todėl neatimkite krūties iš mažylio, jei jis pats jos neišmetė iš burnytės.

Kaip tinkamai keisti krūtis?

Pradžioje vienas maitinimas bus viena krūtimi, antrą maitinimą pakeiskite kitą krūtį. Tačiau jei mažylis nuolat ir ilgai žinda, tuomet ilgiau nei 20-25 minučių laikyti jį prie vienos krūties neverta.

Tikslios trukmės, kiek maitinti iš vienos krūties, specialistai nenurodo. Nes kiekvienos moters pieno liaukos dirba skitingai. Jei jaučiate, kad krūtyse pieno prisirenka daug ir greitai, tuomet vieno maitinimo metu užteks vienos krūties.