Kodėl kūdikis atpila pienuką ar mišinuką?

Kodėl kūdikis atpila pienuką ar mišinuką?

12. Aug 2012, 07:00

Maitinant mažylį savo pienuku ar mišinėliu, dažnas reiškinys - pienuko atpylimas, kartais net gausiai, taip vadinamu "fontanu". Kodėl taip nutinka ir kada reikėtų sunerimti?

 

Pasak šeimos gydytojos Rasos Katkevičienės, daugiau ar mažiau atpila visi kūdikiai. Jei svoris auga pakankamai, jaudintis nereikėtų. Sveiko kūdikio, maitinamo krūtimi, gausus atpylimas gali būti dėl labai lengvai tekančio pieno, kai kartu kūdikis nuryja daug oro.

 

Kita pienuko atpylinėjimo priežastis – labai geras apetitas, kai kūdikis suvalgo daugiau, negu telpa į skrandį. Kartais dėl to kalta nesubrendus skrandžio motorika. Tokiu atveju medikamentai skiriami tik išimtiniais atvejais.

 

Jeigu pirmuosius tris gyvenimo mėnesius mažylis atsirūgsta po valgio, jaučiasi puikiai, svoris auga normaliai, vadinasi, viskas gerai. Dažniausiai priežastis būna nepakankamai išsivysčiusios anatominės struktūros. Taip nutinka maždaug pusei visų sveikų mažylių.

 

Šiuo atveju bręstant organizmui atpylimai praeina savaime, tik kai kuriais atvejais tenka imtis šiokių tokių korekcijų, laikytis dietos.

 

Jei dėl atpylinėjimo sumažėja kūdikio svorio augimas, reikėtų pasitarti su vaikelį prižiūrinčia gydytoja.

 

Projektą "100 dienų su Huggies" pristato HUGGIES NEWBORN sauskelnės!

 


 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu