Keliaujame su kūdikiu: kaip nusitraukti pieną?

Keliaujame su kūdikiu: kaip nusitraukti pieną?

27. Jun 2016, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kūdikius krūtimi maitinančios mamos, jei turite klausimų žindymo tema - rašykite redakcijos e-paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt ir žindymo specialistai būtinai atsakys. Pasidalinkite ir savo patirtimi.

Mamos Linos klausimas: 

Mes važiuojame į kelionę vienai dienai, o aš maitinu krūtimi. Visą laiką būsime arba mašinoje, arba gamtoje, todėl norėjau nusitraukti pienuką į buteliukus ir vežtis kartu. Tik bijau, jog jis gali sugesti, esant karščiams. Gal galėtumėte patarti, kokiomis sąlygomis galiu vežtis pienuką, kad jis nesugestų ir mano mažyliui po to nebūtų blogai?

Mamyčių klubą konsultuoja Všį „Pradžių pradžia“ žindymo konsultantė, mama Vilija:

Sveiki, mamyte Lina. Smagu, kad parašėte ir klausiate!

Idealiausios sąlygos laikyti pienuką yra krūtyje, tada vaikučiui jis bus patiekiamas reikiamos temperatūros, puikios kokybės ir atitiks tuo metu esančius vaiko poreikius.

Dar labai svarbu, kad vaikui pažindus nereiks nieko išpilti lauk ir traukti kitam maitinimui. Kitas svarbus aspektas, kad kelionė suteikia puikių emocijų visai šeimai, bet gali kelti šiek tiek nerimo ir susierzinimo vaikeliui – krūties pienas bus ne tik puikus gėrimas, maistas, bet ir nusiraminimas, vaikas galės pailsėti nuo įspūdžių, pasimėgauti mamos dėmesiu ir ramybe.

O tiesiogiai atsakant į jūsų klausimą – pieną kambario temperatūroje (15-24 laipsn.) galima laikyti iki 4 val. Naudokite šaltkrepšį su šaldymo elementais, tik nepamirškite prieš žindymą pašildyti iki 36 -37 laipsnių.

Tūkstančiai mamų dabar palinksėtų su manim galva – nieko nėra geriau už žindymą bet kokioje kelionėje – jokio vargo, jokio galvos skausmo dėl buteliukų švaros ir pieno kokybės, tiesiog reikia kiek nuošalesnės vietelės, skraistės ar rankšluosčio prisidengti pečius, jei norite diskretiškesnio žindymo, ir viskas!

Pasvarstykite kelionės planą, kur galėtumėte patogiai žindyti ir jaustis abu su mažyliu gerai. Nenusiminkite, jei viskas vyksta ne pagal griežtą planą – vaikai moko mus lankstumo ir prisitaikymo prie besikeičiančių situacijų.

Sėkmės!