Keletas mitų apie berniukų žindymą

Keletas mitų apie berniukų žindymą

18. Feb 2014, 15:43 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Užsitęsęs sūnaus maitinimas krūtimi gali būti „neteisingos“ orientacijos ateityje priežastimi. Taip rimtai mano daugelis tėvų. Kiek tai atitinka tiesą?

Pasak žindymo specialistės Sandros Lasės, jei tai būtų tiesa, kodėl tiek daug „neteisingos“ orientacijos vyrų mūsų visuomenėje? Juk tai didžioji dauguma vaikų to laikotarpio, kai maitinti krūtimi buvo „nemadinga“, o ir galimybių mamos tuomet neturėjo, nes reikėdavo anksti grįžti į darbus.

Psichologė tikina nežinanti nė vieno mokslinio tyrimo, kuris patvirtintų šį teiginį, kad per ilgas berniuko maitinimas krūtimi gali būti „neteisingos“ orientacijos ateityje priežastimi.

„Berniukai, vyresni nei metų amžiaus, neturėtų matyti nuogos moters krūties“ – tokių teiginių aptikome MK forume.

Santykio nuogam kūnui klausimas – tai visuomenės kultūrinių tradicijų dalis. Šių tradicijų mokoma pirmiausia šeimoje, sako prichologė.

Iki trejų metų amžiaus vaikas priima pasaulį kompleksiškai ir nevertindamas, iš tiesų tiesiog renka visas detales kaip dėlionę, kopijuoja suaugusiųjų santykius ir elgesį. Jei suaugusieji ką nors suvokia kaip iškrypimą, tuomet ir vaikas priims tokį tėvų požiūrį. Taigi mes visada turime pasirinkimą – kaip tai pateikti.

„O jeigu kalbame apie berniuką…galite mesti į mane akmenį, tačiau norint užmegzti glaudų ryšį su vaiku yra daugybę kitų būdų nei žindymas“ – tvirtina kai kurios mamos, kurios maitino krūtimi savo vaikučius labai trumpą laiką.

Pasak psichologės, mažylis jau gimdamas yra glaudžiame ryšyje su mama, kai kurie vaikų psichologai šį ryšį vadina „mamos-vaiko diada“.

Diada – tai du žmonės su bendromis psichologinėmis ribomis. Naujagimis psichologiškai nėra atskirtas nuo motinos. Atsiskirti jis pradeda fiziškai augdamas ir vystydamas, įgydamas gyvenimo patirtį.

Labai dažnai mes ką nors sugalvojame už vaiką ir priskiriame jam savo mintis, remdamiesi savo asmenine patirtimi. Tačiau to daryti nereikėtų, nes juk vaiko mintys yra kitos, kylančios iš JO asmeninės patirties.

JEIGU AUGINI BERNIUKĄ, SPAUSK ČIA->>

20140131185429-68368.jpg