Kas padeda kūdikiui geriau pasituštinti: gydytojos patarimai

Kas padeda kūdikiui geriau pasituštinti: gydytojos patarimai

03. Aug 2015, 15:10 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš mamos Simonos laiško:

Mano kūdikiui 3 savaitės. Valgo mišinuką nuo gimimo. Bet turime problemų su kakojimu, steni visą dieną, naktį, būna, kad padaro, bet labai nedaug ir kakutis būna minkštas. Tad vakarais jam padedu mankštelėmis, darau, nes labai kankinasi, bet bijau, kad nepriprastų. Nežinau, ar maistelis netinka. Gyvename ne Lietuvoje ir čia daktarai sako, kad per mažas, jis neišsteni ir tiek. Bet matau, kaip vaikas kankinasi. Prašau patarkit. 

Konsultuoja gydytoja neonatologė Rūta Taminskienė:

Mankštas, pilvuko masažą, guldymą ant pilvo, kad stiprėtų pilvo presas, jei tai padeda dažniau pasituštinti, galima daryti tiek, kiek reikia. Prie to nepripras, tai kūdikiui naudinga taip, kaip dėmesys ir bendravimas.
 
Jei tuštinimasis retėtų arba būtų jau kieti viduriai, keiskite mišinuką į kitą (pvz. Comfort tipo), jie padeda dažniau, minkščiau tuštintis. Įvairių gamintojų Comfort mišiniai skiriasi, jei nepadėjo vienoks, keiskite į kito gamintojo.
 
Jei visgi viduriai kietėja, o maistelio pakeitimas nepadeda, tai gali būti skiriamas (2-3 sav.) gerų bakterijų, skirtų kūdikiams, kursas. Jei dar nepadeda - klizmutės, bet prie klizmų galimas pripratimas.
 
Nuo 4 mėnesių - ankstesnis papildomas maistas, slyvu tyrelės, daržovių košelės su aliejumi, vėliau kruopos (avižos). Papildomas maistas ir vaikučio žarnyno subrendimas augant sureguliuoja tuštinimąsi.
 
Sėkmės ir knatrybės!


Ekspertai