Kartu su mažyliu - į baseiną ir į salę

Kartu su mažyliu - į baseiną ir į salę

18. Sep 2018, 09:59 GemmaCentras GemmaCentras

Gemma" kineziterapeutė Elena Uksaitė sako, kad siekiant optimalaus rezultato idealu derinti per mėnesį po penkis užsiėmimus salėje ir baseine. Taip, anot specialistės, užtikrinamas optimalus  fizinis krūvis mažyliui ir mamai. Mankšta padeda sustiprinti raumenis mamai, o su kineziterapeuto pagalba padėsite mažyliui teisingai vystytis ir augti.

Suderinta mamoms ir vaikučiams

Užsiėmimai „Mama ir vaikas“ yra naudingi ne tik mamoms, bet ir mažyliams. Skirtingai nuo užsiėmimų baseine, kuriame gali maudytis mažyliai nuo 3 mėn. amžiaus, sportuoti į salę mamos gali ateiti jau su 6 savaičių kūdikiais.

Nauda mamoms

Nėštumo ir gimdymo metu moters kūne vyksta daug pokyčių, kurie atsiliepia moters funkcinei būklei. Nėštumo laikotarpiu vienos raumenų grupės yra nuolat apkrautos, kitos nusilpusios, o ir ne paslaptis, kad nėštumo ir gimdymo metu labai kenčia dubens dugno raumenys. Vaiko mamos mankštos metu stiprinami viso kūno raumenys, gerinama ištvermė ir bendra fizinė būklė, atliekami specialūs pratimai dubens dugno raumenims stiprinti. Šios mankštos puikiai tinka ir toms mamoms, kurios nori ne tik sutvirtėti, bet ir atkurti prarastas kūno formas. 

Nauda kūdikiams

Judėjimas yra organizmo augimo, vystymosi ir formavimosi stimuliatorius. Mankštinant vaiką nuo kūdikystės, mažyliui formuojami taisyklingų judesių pavyzdžiai, skatinamas stambiosios motorikos vystymasis. Atsižvelgiant į kūdikio amžių ir motorinius poreikius, kiekvienam vaikui yra parenkami atitinkami pratimai, t. y. jeigu vaikui 4 mėnesiai, o jis dar vangiai rodo norą verstis, skatinamas apsivertimas, jeigu kūdikis yra 1 mėnesio amžiaus, stiprinami kaklo raumenys, atliekami pasyvūs judesiai per sąnarius, taip pat atsižvelgiama į kūdikio raumenų tonusą ir jo palaikymą. Kūdikiai, lankantys šias mankštas, turi galimybę ne tik būti aktyvesni, bet ir išmokti bendrauti su kitais vaikais. Šias mankštas galima pradėti lankyti jau nuo 6 savaičių amžiaus, bet jei gimdymas buvo nekomplikuotas, galima pradėti lankyti ir anksčiau, tik rekomenduojama pasitarti su gydytoju.

Reabilitacijos ir slaugos centre vykstančios mankštos metu ne tik stiprinamas vaiko ir mamos emocinis tarpusavio ryšys – tai puiki proga pabūti tarp bendraminčių ir pasidalinti savo patirtimi su kitomis mamytėmis. Vaiko ir mamos mankštos metu pirmąją treniruotės dalį sportuoja mamytės, antroji yra skiriama vaikučių mankštai. 

P.S. Mamos su savimi turi turėti asmeninį patiesalą ir keletą mylimiausių žaisliukų mažyliui.

Užsiėmimų metu yra atliekami įvairūs raumenų stiprinimo, tempimo, atpalaidavimo pratimai, kurie mažina nugaros skausmus arba padeda jų išvengti. Sportuojant yra naudojamos įvairios priemonės: svareliai, kamuoliukai, didieji kamuoliai, elastinės gumos, TRX diržai, todėl kiekvienas užsiėmimas vis kitoks. Mankštas veda profesionali kineziterapeutė, nedidelėse grupėse, todėl yra skiriama individualaus dėmesio kiekvienai, pratimai parenkami ir koreguojami, pagal jūsų nusiskundimus ir fizinį pasirengimą. 

Užsiėmimų metu mamos ne tik mankštinasi, bet ir gauna kineziterapeutės patarimų vaiko fizinės raidos klausimais. Mankštos metu naudojami kineziterapiniai kamuoliai, svareliai. Treniruojami krūtinės, pilvo, kojų raumenys, lavinama judesių koordinacija, gerėja raumenų tonusas, nuotaika bei bendra savijauta.

Na, o apie užsiėmimų naudą vandenyje mažyliams skaitykite čia: BASEINO NAUDA.

Užsiėmimų tvarkaraštis

Registracija į užsiėmimus telefonu: 

+370 (5) 219 5905