Kaip žinoti, ar kūdikis pasisotina pakankamai?

Kaip žinoti, ar kūdikis pasisotina pakankamai?

21. Oct 2015, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mamos Donatos klausimas:

Sveiki. Mano mažyliui 3 mėnesiai, valgo 100 ml kas dvi valandos ir vieną kartą 120 ml, arbatos iš viso nenori. Daviau ramunėlių, pankolių ir mėginu virinto vandenuko, bet vandenuko nelabai nori. Iš tiesų jis yra linksmas. Tik nežinau dėl jo svorio, bet greit pas gydytoją turėtume važiuoti. Bet labai neramu, ar suvalgo per mažai. Maitinu mišinuku "NAN Pro1".

Konsultuoja vaikų gydytoja, neonatologė Rūta Taminskienė:

Maitinate per dažnai. Žindyti galima kas 1-2 valandas, o maitinti mišiniu ne dažniau, kaip kas 3 val. Geriausia, kai tarpas yra 3,5 val., gali būti ir kartais 4 val. Vandens kūdikiui iki 4-5 mėn. nepatariama duoti.

Vanduo, sultys, arbatos įvedamos tada, kai pradėsite pratinti prie košių, palaipsniui galite nuo 4-6 mėn. Jei maitinsite kas 3-3,5 val., gal kūdikis suvalgys po daugiau - po 150 ml mišinio per maitinimą.

Per parą suvalgomo pieno kiekis dažniausiai neviršija 1000-1200 ml (1-1,2 litro). Jei dažnai prabunda, tai gal ne vien iš alkio, gal vargina pilvo diegliai, tuomet panešiokite, pamigdykite, duokite čiulptuką.

Jūsų kūdikis nėra naujagimis, kad jo nereikėtų maitinti taip dažnai, tuo labiau dirbtiniu maistu - mišinukais. Mišinys ilgiau virškinamas, negu mamos pienas, todėl per dažnas jo davimas nėra patartinas.