Kaip žindyti kūdikį, kai speneliai yra įdubę - specialisto patarimai+DOVANĖLĖ

Kaip žindyti kūdikį, kai speneliai yra įdubę - specialisto patarimai+DOVANĖLĖ

04. Apr 2014, 12:01 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kaip žindyti kūdikį, kai mamos speneliai anatomiškai yra įdubę? Kaip paduoti krūtį, kad vaikutis ją paimtų?

Įtraukti ar plokšti speneliai – tai tokie speneliai, kurie įduba į krūtį arba išlieka plokšti švelniai paspaudus aplink spenelį esančią areolę.

Kūdikiai žindo krūtį, o ne spenelį

Pasak „Pradžių pradžia“ žindymo konsultantės Jūratės, nėštumo ir žindymo metu išsiskiriantys hormonai didina moters odos elastingumą, dėl to dažniausiai tokie speneliai „pasitaiso“ dar nėštumo metu ir žindyti kūdikį problemų nesukelia.

Jei visgi speneliai išlieka įdubę ar plokšti, prisiminkite, kad kūdikiai žindo KRŪTĮ, o ne SPENELĮ. Galbūt reikės tiesiog šiek tiek daugiau kantrybės.

Teisingai priglauskite prie krūties

Sėkmingą žindymą taip pat užtikrins atidus dėmesys teisingam prigludimui ir apžiojimui! Įsitaisykite patogiai, kad nebūtumėte įsitempusi, naudokite pagalves. Atkreipkite dėmesį į nugarą – ji turi būti tiesi.

Kūdikėliui krūtį siūlykite vos pastebėjusi pirmuosius alkio ženklus (čepsėjimą, seilių leidimą, rankyčių čiulpimą). Glausdama kūdikėlį prie krūties, prilaikykite už sprando, kad galėtų lengvai pats atlošti galvytę.

Spenelį nukreipkite nosytės link ir kantriai palaukite kol plačiai išsižios. Svarbiausia, kad kūdikėlis apžiotų kiek gali daugiau areolės, supančios spenelį. Teisingai apžiojus, apatinės areolės dalies po lūpyte matysis mažiau nei viršuje.

Žindykite dažnai

Išbandykite įvairias žindymo pozicijas. Dažnai mamos sako, jog futbolo kamuolio padėtis padeda efektyviai kontroliuoti kūdikio pridėjimą-apžiojimą.

Žindykite dažnai, kad išvengtumėte krūtų persipildymo, nes tada kūdikėliui bus sunkiau pakankamai apžioti.

Kūdikėlis nežino kitokio būdo pasimaitinti, kaip kad čiulpti krūtį, tad tikrai dėl vizualinio spenelio vaizdo valgyt neatsisakys. Nustatyta, kad dažnai kūdikėliai dėl įvairių priežasčių vieną krūtį „mėgsta“ labiau nei kitą. Tad neverta suversti kaltės kitaip atrodančiam speneliui.

NUK antspeniai saugo spenelius žindymo metu

Vienai žindančiai mamytei norime padovanoti komplektą NUK SILIKONINIŲ antspenių+dar vieną NUK staigmenėlę!

Tereikia komentaruose atsiųsti po vieną ar kelias nuotraukas, kaip jūs žindote savo mažylį!

Laimėtoją burtų keliu išrinksime pirmadienį - balandžio 7 dieną!

04. Apr 2014, 14:53

mano speneliai ir buvo idube,as nusipirkau antspenius,ir su jais puikiai zindydavau

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 04. Apr 2014, 08:18 Ingaa

super, Inga, labai gražu 😀

03. Apr 2014, 23:26

Kadangi vyras tikrai manes zindancios nefotografuotu tai pati nufotografavau vakarini zindyma lovoje.mazylis guli ant zindymo pagalves, tiesa sakant be pagalves man keblu tad turiu jas dvi-viena miegamajame o kita svetaineje kad nereiketu lakstyt I kita auksta 😀.smagu ziureti kai mazyliui pro lupu kampucius bega pienukas 😀 beja, kai mazylis megaujasi pienuku jo nekalbinu nes tada pradeda sypsotis ir zindymas baigiasi 😀mazyliui tuoj bus 3men ir zadu maitinti dar ilgai 😀

03. Apr 2014, 16:16

Hmmm butu idomu sudalyvauti bet vyras tikrai musu nefotkins 😃