Kaip prižiūrėti naujagimio galvos ir kūno odelę?

Kaip prižiūrėti naujagimio galvos ir kūno odelę?

06. Apr 2012, 00:00

Labiausiai jauni tėvai nerimauja dėl savo kūdikio grįžę iš gimdymo namų, nes saugumo jausmas, esant šalia medicinos seselėms ir gydytojams, dingsta.

 

Į ką reikėtų atkreipti didžiausią dėmesį, prižiūrint naujagimio odą?

 

1) Apie naujagimio odos priežiūrą jums papasakos dar gimdymo namuose. Vaiko odelės spalva gali būti gelsva, tačiau tai normalu. Bet jei odos spalva išlieka gelsva visą mėnesį, tada reikia kreiptis į gydytoją.

 

2) Iki pusantro mėnesio ant kūdikio odos gali atsirasti spuogelių. Tai susiję su tuo, jog būdamas motinos pilve kūdikis su placenta gavo hormonų, kurie atsaKingi už riebalų liaukų veiklą. Tai taip pat praeis ir neverta jaudintis.

 

3) Ant vaikučio galvos gali atsirasti gelsva luobelė – tai vadinama seborėjiniu naujagimių dermatitu. Jokiu būdu nereikia jos šalinti „priverstiniu“ būdu. 

 

Ką daryti su gelsva galvos luobele?

 

Pastebėję ant mažylio galvytės pleiskanų „kepurėlę“ (luobelę), per daug neišsigąskite. Tai tikrai labai dažna pirmųjų metų kūdikėlių bėdelė ir dėl to kreiptis į gydytoją tikrai nereikia.

 

Kaip patarė šeimos gydytoja Laima Bulikaitė, prieš maudynes ištepkite pleiskanotą kūdikio galvos vietą aliejumi. Tinka bet koks natūralus aliejus (nerafinuotas, neparfumuotas), pavyzdžiui, alyvuogių. Ištepkite gana riebiai.

 

Maudant pamatysite, kaip luobelė pamažu ims nykti, vėliau pašukuokite tą galvos vietą tankiomis vaikiškomis šukomis ar šepetėliu.

 

Jei po kurio laiko pleiskanų luobelė atsinaujins, pakartokite procedūrą dar kartą. Ji tikrai neskausminga ir nekenksminga vaikučiui.

 

Paraudusi užpakaliuko odelė

 

Ne viena mama skundžiasi dėl dažnai paraudusios vaiko užpakaliuko odelės, nes ji dažniausiai uždengta sauskelnėmis. Taip, šlapimas ir fekalijos labai jautriai veikia kūdikio odą. Ką daryti?

 

Pirmiausia, yra skirtingų tipų sauskelnės: vienkartinės, daugkartinės, ekologiškos. Jei paradimai atsiranda nuo įprastų sauskelnių, reikia pakeisti gamintoją. Būtina po kiekvieno keitimo nuplauti užpakaliuką ir intymias vaikučio vietas vandeniu.

 

Svarbu ir tai, kokias higienines bei kosmetines priemones naudojate vaiko odos priežiūrai. Nenaudokite jokių vaikiškų kremų nepasitarę su savo gydytoju.

 

ATMINKITE, kad universalių odos priežiūros priemonių nėra, tad patartina pasikonsultuoti su savo pediatru ar dermatologu, kuris pritaikys odos priežiūros priemones kiekvienam vaikui.

 

HIPP BABY SANFT produkcijai "Eurovaistinėje" - 20% nuolaida 

 

Švelnios odos priežiūros priemonės nuo pirmųjų gyvenimo dienų.

 

-su ekologišku BIO migdolų aliejumi arba ekstraktu.

-be konservantų, be parabenų, be polietilenglikolio (PEG) emulgatorių,

-be alergizuojančiomis pripažintų kvapiųjų medžiagų (pagal tarptautinę klasifikaciją).

 

hipp1

hipp2

hipp3

hipp4

hipp5

Naujos Kūdikio kraitelio akcijos Eurovaistinėje visą balandį

 

DĖMESIO! Pasiūlymai galioja visą balandžio mėnesį EUROVAISTINĖJE su kortele MEDUS. Nuolaidos nesumuojamos. Akcijoje dalyvaujančių prekių skaičius ribotas!

  

 

3