Kaip paįvairinti prisilietimus: patarimai

Kaip paįvairinti prisilietimus: patarimai

10. Jun 2013, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

 

Pirmaisiais kūdikio gyvenimo metais tėvai savo stebuklą išmyluoja, išglebėsčiuoja, nešioja ant rankų, sūpuoja, tokiu būdu jam suteikia saugumo ir pasitikėjimo jausmą. Psichologai pataria negailėti prisilietimų savo mažyliui.

 

Štai keletas paprastų patarimų:

 

-Jeigu mažylį maitinate iš buteliuko, visuomet jį laikykite rankose, o ne tiesiog duokite vaikučiui gerti iš buteliuko, užsiimdamos savais reikalais.

-Jeigu mažylis neramus, pasupkite jį ant rankų, paglostykite pilvuką;

-Kai perrengiate kūdikį, keičiate jam sauskelnes ar ruošiate maudynėms, išnaudokite tą laiką – glostykite rankytes, pėdutes, nugarytę, pilvuką, galvą ir būtinai kalbėkite su mažyliu;

-Tam, kad jums būtų ramiau ir žinotumėte įvairias gudrybes, kaip nuraminti mažylį, galite lankyti užsiėmimus jauniems tėvams;

-Norėdami masažuoti mažylį, pasirinkite laiką ne tada, kada jums patinka, o kada tinka kūdikiui – stebėkite, ar jo nuotaika gera, ar pakankamai praėjo laiko nuo maitinimo (bent valanda), ar jis nenori miego ir pan.

-Atminkite, kad ne visi mažyliai vienodai priima prisilietimus. Yra kūdikių, kuriems patinka stipresni masažai, paglostymai, o kitiems užtenka kelių lengvų ir švelnių paglostymų.

-Prieš miegą galite mažylį palaikyti ant kelių ir paskaityti jam pasaką ar paniūniuoti lopšinę, kad jis dar labiau atsipalaiduotų ir jo miegelis būtų saldesnis.

 

Ar jūsų mažyliai mėgsta, kai juo glostote, masažuojate?