Kaip nuraminti verkiantį mažylį?

Kaip nuraminti verkiantį mažylį?

03. Oct 2013, 09:35 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Visoms mums suspaudžia širdį, kai mažylis verkia. Ir tikrai neretai iškyla klausimas, kur ta riba – kada vaikelis jau per daug verkia ir kada verksmas gali būti kokios nors rimtesnės būklės simptomas.

Pasak Všį "Pradžių pradžia" žindymo konsultantės Jūratės, mokslininkai, stebėję vaikelius, teigia, jog mažyliai per dieną vidutiniškai verkia 1-2 valandas dėl nepaaiškinamų priežasčių. Tai laikoma normaliu reiškiniu, jei vaikas tarp verkimo epizodų būna aktyvus, guvus ir laimingas.

Dažniausiai kūdikiai verkia, kai:

alkani,

dėl pilvo dieglių,

nesaugumo jausmo,

pervargimo,

nepatogumo.

Verksmas – tai vėlyvas alkio požymis. Tokiu atveju padėtų, jei krūtį kūdikėliui pasiūlytumėte vos pastebėjusi ankstyvus alkio ženklus – burbuliukų leidimą, seilėjimąsi, čepsėjimą, rankyčių čiulpimą.

Intensyvus verksmas, trunkantis 3 ir daugiau valandų per dieną, kai vaikelis auga normaliai ir jokių medicininių priežasčių nerandama, vadinamas pilvo diegliais.

Saugumo jausmas būtinas

Pirmaisiais mėnesiais labiausiai, ko emociškai mažyliams reikia, tai – saugumo jausmo. Nieko nuostabaus, jog saugiausiai kūdikėliai jaučiasi mamos glėbyje, žįsdami krūtį, o padėti į lovytę ar palikti šaunioje vibro-kėdutėje ima verkti.

Įsivaizduokite save mažylio vietoje – didžiąją laiko dalį reikia pragulinėti, taigi ir šonus paskausta, o jei rankytė ar kojytė nutirpo ar rūbeliai nepatogūs – kaip kitaip apie tai pranešti mamai, jei ne verksmu?

Prisiminkite, kad tokio amžiaus mažylio nervų sistema yra dar nesubrendusi, tad į bet kokį „perdirginimą“ (aktyvi dienotvarkė, dažni svečiavimaisi ar svečių vizitai pas jus, būreliai ir pan.), vaikelis reaguoja vieninteliu būdu, kurį moka, t.y. verkdamas.

Patarimai, kaip padėti kūdikiui:

Diskomforto jausmą pilvuke kūdikėliui padeda sumažinti sukamųjų judesių pilvuko masažas, šilti kopresiukai dedami ant pilvo ir kt. Tėvelius ramina bent jau tai, kad 3-iąjį mėnesį dažniausiai šie nemalonumai pranyksta.

Džiugu, jei turite vertingiausią „vaistą“ nuo visų bėdų, t.y. mamytės pieną! Dažniau pasiūlykite krūtį. Žindymas - efektyviausias būdas kūdikėliui nusiraminti.

Nebijokite kuo daugiau kūdikėlį nešioti, sūpuoti, glausti prie krūties, dainuoti daineles. Tyrimais įrodyta, jog kuo aktyviau mamytė reaguoja į vaikelio verksmą pirmąjį pusmetį, tuo mažiau jis verkia vėliau.

Kaip Tu nuramini savo verkiantį mažylį, kas labiausiai padeda?

MAŽYLIAI NUO PIRMŲJŲ DIENŲ RENKASI HUGGIES NEWBORN!

20131003093821-85635.jpg

05. Oct 2013, 10:25

Manau veiksmingiausias nuraminimas, tai glaudimas prie saves ir didelė meilė 😀
Išbandžiau daug teorijų, vadinamų "mokslininkų tyrimų rezultatų". Bet mamos šiluma nugalėjo. Manau, kad kūdikiams to labai reikia. Tas faktas, kad jie 9 mėnesius gyveno po mamos širdimi, neleidžia jų gimus tiesiog nebeglausti ir nemyluoti. Jiems reikia tos pačios aplinkos, kurioje jie jausdavosi saugūs, bei ramūs.