Kaip išsirinkti vystymo stalą-lentą: kriterijai

Kaip išsirinkti vystymo stalą-lentą: kriterijai

26. Oct 2012, 00:00

Ruošiamės kūdikio sutikimui, renkame kraitelį, atlaisviname kambarį ir štai iškyla klausimas – ar reikalingas specialus stalus ar lenta pervystymui? Jei reikalingas, kaip išsirinkti?

 

Šiais laikais gamintojai siūlo didelį vaikiškų baldų ir reikmenų pasirinkimą. Ko iš tiesų mums reikia?

 

Kaip išsirinkti vystymo stalą ir apskritai ar jo reikia - konsultuoja kineziterapeutė Kristina Stalidzane:

 

„Pirmiausia – neapkraukite kambario baldais ir daiktais. Jau 8-9 mėnesių mažylis ims aktyviai ropoti, judėti, todėl jam reikalinga erdvė. Jei kambaryje daug baldų, jam tai nebus saugi aplinka.

 

Jei renkatės ir apžiūrinėjate vystymo stalą su visomis lentynomis ir patogumais, pirmiausia apgalvokite, kur jį kambaryje pastatysite, ar bus jam vietos“.

 

MK mamų patirtis:

 

Lauraei:

„Mums nereikėjo nei vystymo stalo, nei vystymo lentos, mums tiesiog komoda, kuri stovi kambaryje.“

 

Blogiete:“

Turėjau pasiskolinusi vystymo lentą. Patogi, bet ne būtiniausias daiktas“.

 

Djdovile:

„Mes pasigaminom komodą. Ir rūbeliai, ir priemonės tvarkingai sudėtos ir, kadangi pagal mano ūgį pagaminta, tai be galo patogu. Ir bus naudinga visuomet. Net paaugus dukroms“.

 

Komodos, turinčios vystymo lentą, naudojimo saugumo taisyklės:

 

„Net jei atrodo, kad 2-3 mėnesių mažylis beveik nejuda iš vietos, tačiau jie labai aktyvūs. Viena sekundė - jis gali pasisukti ir nukristi. Jokiais būdais niekada nepalikite mažylio vieno ant vystymo stalo. Nė akimirkai.

 

Kai rengiatės perrengti kūdikį ar pakeisti sauskelnes ant vystymo stalo, iš anksto viską pasiruoškite, kad viskas būtų po ranka. Jei ką nors pamiršote, imate kūdikį ir einate kartu“, - pataria kineziterapeutė.

 

Dar keli kriterijai renkantis vystymo stalą:


-kuo jis platesnis, tuo patogesnis. Perrengiant mažylį jums bus daug vietos paversti mažylį nuo vieno šono ant kito. Tiesiog patogu.

 

-prieš pirkdamos vystymo stalą, sužinokite, iki kokio amžiaus jis skirtas.

 

Pasak kineziterapeutės, paprastai vystymo stalas patogus iki keturių mėnesių. Jis reikalingas tam, kad būtų patogu paguldyti mažylį ant nugarytės, perrengti, pakeisti sauskelnes, o kai kūdikis ima aktyviai judėti ir persiversti, jis negulės ant nugarytės.

 

Kai mažylis vyresnis nei keturi mėnesiai, pervystymo paviršių (stalą/lentą) galite perkelti ant grindų – jūsų patogumui, o svarbiausia - dėl didesnio vaiko saugumo.