Kaip elgtis, jeigu krūtyse gaminasi per mažai pienelio?

Kaip elgtis, jeigu krūtyse gaminasi per mažai pienelio?

02. Aug 2017, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Turite klausimų specialistams - rašykite čia http://www.mamyciuklubas.lt/klausimai-atsakymai/ arba redakcija@mamyciuklubas.lt

Rugilė klausia:

Mano sūneliui 10 dienų ir turime problemų dėl maitinimo. Jam gimus, jis atsisakė krūtinės. Tiesiog jos neimė, todėl antrą parą pradėjau duoti mišinuką ir ką pavykdavo nutraukti. Kasdien vis tiek stengdavausi vaiką sudominti krūtimi ir  ir pagaliau tai pavyko 4 parą. Tačiau dabar turiu mažai pienuko. O ir vaikelis užmiega bevalgydamas, manau tiesiog pavargsta traukti.

Dabar maitinu taip: Pasveriu prieš ir po maitinimo krūtine. Paskutiniu metu suvalgo apie 50 ml ir tuomet duodu mišinuką. Pavyzdžiui, šiandien jo dozė 100 ml todėl daviau 50 ml mišinuko, kadangi iš krūties buvo pavalgęs 50 ml. 

Nakčiai duodu mišinuko visą vienkartinę dozę, kadangi krūtinė vakare jau būna tuščia.

Labai norėčiau visai išstumti mišinuką. Ar dar kaip nors įmanoma?

Atsako žindymo specialistė, akušerė ir tėvystės mokyklos „Gandro lizdas“ įkūrėja Ieva Girdvainienė:

Tikrai įmanoma! Svarbu jūsų noras ir pasitikėjimas savimi. Motinos pienas gaminasi „galvoje", todėl viskas priklauso nuo jūsų. Pienas gaminasi pagal kūdikio poreikį, todėl labai svarbu, kad kuo dažniau žindytumėte ir dieną, ir naktį. Papildomai mišinuko neduokite, tiesiog nuolat žindykite ir taip gausinsite pieno kiekį. Būtinai maitinkite naktį, nes tuo metu pienuko sudėtis yra šiek tiek kitokia. Taip pat verta kreiptis į žindymo specialistus arba mamas- konsultantes. Jums dabar reikalinga palaikymo komanda.

Sėkmės!

 

Ekspertai

Ieva Girdvainienė

Akušerė, tėvystės mokyklos www.gandrolizdas.lt įkūrėja
Ieva Girdvainienė in-vecaku-skola