Kai kūdikis atpila kraujuku - ar tai rimta?

Kai kūdikis atpila kraujuku - ar tai rimta?

06. May 2016, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Virginijos laiško:

Laba diena, mano mažyliui 18 dienų. Maitinu krūtimi, bet kartais primaitinu mišinėliu. Neseniai mažylis atpylė su kraujuku, kraujukas buvo tamsiai rudos spalvos. Gyvenu UK, lankėmės pas gydytojus, sakė, kad nėra ko jaudintis - tai gali būti nuo mano spenelio, nes yra šiek tiek įtrūkęs, bet man tai kelia abejoniu. Gal jūs galit ką nors patarti. Labai neramu..ir, beje, kaip žinoti, kuris mišinelis tinkamas? Ačiū 

Konsultuoja "Tarandės šeimos klinikos" šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė. 

Virginija,

Naujagimiai ir kūdikiai linkę atpylinėti ir tai – fiziologiška. Jei vaikas visai neatpylinėja, reiktų tirti dėl patologijos. Netaisyklinga maitinimo technika yra  dažniausia mamyčių daroma klaida maitinant krūtimi.

Netaisyklingai matinant, atsiranda begalė daug skundų ir problemų. Patikrinkite, ar tik po maitinimų mamytės pieneliu atsiranda kraujuko atpylime, ar ir po mišinuko.

Jei tik po mamytės - ar dažniausiai po, tada kaltas bus netaisyklingas maitinimas ir sužaloti speneliai. Jei neturi įtakos, kuo maitinate vaikelį, tada reiks pakartotinai kreiptis į gydytojus detalesniam ištyrimui (gali būti virškinamojo trakto patologija).

Mano patarimas Jums - duokite kuo daugiau apžioti savo krūties spenelio aureolės (rudosios dalies) ir, manau, nebeliks jokių problemų.

Sėkmės. 

Ekspertai

Neringa Sakalauskė

Šeimos gydytoja, neringa.sakalauske@kraujotyrimai.lt
Neringa Sakalauskė in-vecaku-skola