Kada naudoti aspiratorius?

Kada naudoti aspiratorius?

20. Jan 2012, 08:00

Jei ryte sveiko mažylio nosis neužsikišusi, nosies plovimas nereikalingas. Tačiau jei matote, kad jam sunku kvėpuoti ar jis kvėpuoja pro burnytę, nosį išvalyti vertėtų. Tam pravers aspiratoriai.

 

Kaip teigė „Eurovaistinės“ filialo vedėja - farmacinės veiklos vadovė Gintarė Paulauskaitė, kol vaikutis nemoka pats išsišnypšti nosytės, reikia naudoti aspiratorius.

 

Jie yra dviejų tipų – su kietu ir minkštu antgaliu.

 

Iš ko sudarytas aspiratorius? Jį sudaro vamzdelis, kurio viename gale yra antgaliukas, kišamas į vaiko nosytę, kitas – į mamos ar tėčio burną. Patariama tėveliams nesmarkiai, o lengvai patraukti pro antgalį, kol vaiko nosytės gleivės suteka per vamzdelį į specialų antgaliuką. Jie yra keičiami.

 

Vaikų nosytės gleives valantys aspiratoriai yra higieniški, kitaip nei anksčiau naudojamos „kriaušytės“. Jas naudoti nėra labai higienška, nes jas sunku gerai išplauti, tad bakterijos lieka jų viduje.

 

Aspiratorius naudokte kaskart, kai užsikemša mažylio nosytė. Jų galite įsigyti bet kurioje "Eurovaistinėje".


Kūdikio kraitelio projektą pristato EUROVAISTINĖ!

www.eurovaistine.lt

 

3

20. Jan 2012, 12:23

girdejau kad geras daiktas bet nenaudojau as juros vandenuku praplaudavau trupuciuka pakelus galvyte nes iki menesio naujagimiams negalima juros vandens i nosyte kad neuzspirktu. Turejau ir pompyte

20. Jan 2012, 12:31

kai sergam sloga naudojam, liuks daiktas 👍

20. Jan 2012, 12:43

mes ir naudojam kai sergam 👍

20. Jan 2012, 12:46

labai geras daiktas.. super pagalbininkas mamytems ir priesas vaikuciams 😀

20. Jan 2012, 13:11

mes taip pat si daikta turim 😀 super dalykas 😀

20. Jan 2012, 15:03

Mes turejom ta kriausyte, tai toks niekam tikes daiktas, gerai jai nesmarkiai uzsikimsus nosyte, bet jei sloguoja tam nieko isvis netraukia 😀 O aspiratorius super 👍