Ką MK mamytės naudoja maudydamos mažylius?

Ką MK mamytės naudoja maudydamos mažylius?

27. Mar 2012, 12:00

Prausiame kūdikius kasdien, vonelėje maudome kelis kartus per savaitę. Vanduo neretai išsausina mažylio odelę. Tą pastebėjo ir Mamyčių klubo mamos.

 

Pažiūrėkime, ką jūs naudojate vaikučių maudynių metu.

 

Jolanta (jolieee86):

 

Nemanau, kad reikia kūdikiui "n" priemonių, kurios brukamos reklamų. Maudau kas antrą dieną kol kas (šaltuoju sezonu), tad naudoju tik muiliuką, ir tai ne kaskart. O po maudynių palepinu mažylį masažu, kuriam labai tinka nerafinuotas kokosų aliejus arba taukmedžio sviestas (kuriuos, beje, naudojame visa šeima).

 

Taip pat pamaitiname odelę, nes vanduo pas mus labai bjaurus, kietas. Tuomet odelė tampa lyg aksominė. Lakišių nuovirą taip pat esu naudojusi dukrai, jis labai gerai nuramindavo bėrimus, paraudimus, o sūneliui nepasiteisino šis nuoviras...

 

Laura (Lauraei):

 

Kai dukrytė buvo kūdikis, maudydavome ją į vonios vandenį įpylus lakišiaus arbatos (specialios žolelės odai). Vanduo nebūdavo toks sausas, o po maudynių ištepdavome aliejuku. Tada odelė būdavo švelni.

 

Rasa (guzikelis1):

 

Aš vaikučio maudynėms nuo mažens naudoju balmandolio aliejuką, pilu į vonelę – tai super dalykas, kartais ir sau į vonią įsipilu, kai maudausi. Tada oda tampa švelni švelni, be to, vaikui būtinas aliejukas, nes po maudynių labai sausėja odelė.

 

Rima (Blogiete):

 

Kai sūnus buvo kūdikėlis, naudojau muiliuką. Dabar maudomės įvairiose putose, nes vaikui maudynės turi būti pramoga. Po maudynių naudoju aliejuką, patinka ne tik mažyliui, bet ir man pačiai juo pasinaudoti.

 

Agnė (agnyte789):


Tik gimus mano mažylei, nenaudojau jokių kremukų, bet nuo vandenuko oda pasidarė sausa. Vaistinėje įsigijom vaikišką kūno losjoną „Oilatum“ ir jis mums labai patiko. Jau po kelių naudojimų mažylės odelė tapo aksominė. Po veidelio pabėrimo išsausėjo žandukai, todėl nusipirkome tos pačios firmos veido kremą, ir jis tiko ne tik mažylei, bet ir mamai. O į vandenį pilu truputį aliejuko.

 

Kokias dar priemones ir būdus pasitelkiate, kad vaikučio odelė neišsausėtų?

 

FOTOpasakojimų konkursas „Grūdinamės nuo kūdikystės"

 

Huggies® Little Walkers®  sauskelnės - mažiesiems vaikščiotojams!

 

Kovo mėnesio pasiūlymai „Eurovaistinėje“ su kortele Medus


DĖMESIO! Pasiūlymai galioja visą kovo mėnesį EUROVAISTINĖJE su kortele MEDUS. Nuolaidos nesumuojamos. Akcijoje dalyvaujančių prekių skaičius ribotas!

  

 

3

27. Mar 2012, 20:07

Pirmus tris menesius maudydavom kas vakara, kol gijo bambute naudojom lakisiu nuovira, bet nuo jo sausedavo odele, tad i vandenuka ilasindavom kelis laselius ekologisko migdolu aliejaus. Muiliuka naudodavom karta per savaite. Paklausem pediatres, kuri patare nesizaveti reklamuojamomis priemonemis ir neteplioti kudikio kremais ar aliejais, jeigu nera poreikio, nes odele greitai pripranta.

27. Mar 2012, 13:25

Ir mes pilam i vonia aliejuko siek tiek neutral.