Jei mažylis nenori gulėti ant pilvo: kineziterapeutės patarimai

Jei mažylis nenori gulėti ant pilvo: kineziterapeutės patarimai

23. Feb 2018, 07:10 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei turite klausimų vaikų kineziterapeutei, psichologei, akušerei ir žindymo specialistei - rašykite: www.mamyciuklubas.lt/klausimai-atsakymai/ arba redakcija@mamyciuklubas.lt 

Iš mamos laiško redakcijai:

Mano sūneliui beveik 3 mėnesiukai. Vaikas paguldytas ant pilvuko nesiremia rankytėmis, nekelia savęs – nežinau, čia jau bėda ar ne, nes išties  jis labai nemėgsta gulėti ant pilvuko. Tik paguldytas pradeda muistytis ir galiausiai pravirksta. Bando keltis, bet pakelia tik galvytę dažniausiai. Kiekvieną vakarą vaiką supu ant gimnastinio kamuolio, pamankštinu kojytes ir rankytes. Kas antrą dieną darau masažiuką. Tačiau be galo nemėgsta, kai masažuoju rankytes (labia prakaituoja delniukai).

Pasak vaikų kineziterapeutės Lauros Sidaraitės, kiekvienas vaikas vystosi individualiai. Ir tai, kad berniukas jau kelia galvytę – jau yra pasiekimas, o jam atsiremti alkūnėmis gali trukdyti per silpni nugaros raumenukai.

Kai darote masažą, didelį dėmesį kreipkite nugarai. Jūs labai gerai viską darote, tik ant kamuolio irgi reikėtų supti gulintį ant pilvuko.

Gal nors ant kamuolio vaikučiui labiau patiks tokia padėtis, ir nenustokite kelioms minutėms vis guldyt ant pilvuko ir po truputį pasieksite norimo rezultato.

Dauguma vaikų nemėgsta, kai liečia, masažuoja rankytes, tai jiems trukdo laisvai jomis maskatuoti, tačiau mane neramina, kai jūs sakėte apie prakaituojančius delniukus.

Pasikonsultuokite su šeimos daktare, kad tai nebūtų rachito požymis.