Į ką atkreipti dėmesį, renkant naujagimiui sauskelnes?

15. Jun 2012, 08:00

Pagaliau pasaulį išvydo stebuklėlis - toks trapus ir bejėgis. Šitame didžiuliame pasaulyje jis atrodo toks mažytis, tad tikrai nesinori, kad jo jautrus kūnelis liestųsi su kuo nors grubiu. Tad kaip išsirinkti sauskelnes?

 

ŠVELNUMAS

 

Pirmoji ir svarbiausia sąlyga, renkantis sauskelnes naujagimiui – jų švelnumas.

 

Mamyčių klubas rekomenduoja rinktis Huggies Newborn su specialia iškirpte bambutei ir drėgmės indikatoriumi. Ypatinga sauskelnių sudėtis iš organinės medvilnės suteikia ypatingai švelnų prisilietimą prie mažylio odelės. Iki šiol sauskelnių gamintojai nenaudojo ekologinių medžiagų, Huggies pirmasis, kuris siūlo sauskelnes naujagimiams su biomedvilne vidiniame sluoksnyje.

 

Labai svarbu, kad Huggies® Newborn sauskelnės leidžia kvėpuoti jūsų vaikučio odelei.
Keičiant sauskelnes nepamirškite, kad tai ne šiaip sau higienos minutė, bet ir laika spabendrauti su vaikučiu, pakalbinant, pamyluojant jį. 
Sauskelnes keiskite geros nuotaikos, kalbėkite ramiu ir švelniu balsu. Paglal laikrodžio rodyklę paglostykite mažyliui pilvuką, paglostykite pėdutes ir rankutes. Žodžiu, naudokite kiekvieną progą pasakyti mažyliui- Aš tave myliu!

DYDIS

 

Antra svarbi sąlyga, renkantis sauskelnes – jų dydis. Norint, kad būtų maksimalus komfortas ir jums, ir mažyliui, reikia išrinkti tinkamą dydį.

 

Huggies Newborn yra dviejų dydžių. Pirmasis skirtas kūdikiams, kurių svoris 2-5 kg, antras dydis skirtas 3-6 kg svorio mažyliams. Į gimdymo namus siūloma pasiimti pirmojo dydžio sauskelnes, nes retai, kada naujagimio svoris viršija penkis kilogramus.

 

JUDESIŲ LAISVĖ

 

Svarbu, kad sauskelnės netrukdytų vaikučiui pažinti šio pasaulio. Nors atrodo, kad jis tik valgo ir miega, tačiau jis aktyviai judina kojytes, rankytes. Taigi svarbu, kad sauskelnės nevaržytų kūdikio judėjimo laisvės.

 

Huggies Newborn turi plačią elastinę guminę juostą nugaros srityje, kuri leidžia laisvai judėti, o priekinė sauskelnių dalis gerai priglunda prie pilvuko. Huggies Newborn tvirtinami dviem lipdukais šonuose, kuriuos galima daug kartų užklijuoti.

 

DRĖGMĖS SUGERIAMUMAS

 

Žinoma, svarbiausias sauskelnių uždavinys – sausas vaiko užpakaliukas, todėl jos turi puikiai sugerti drėgmę. Huggies Newborn tuo pasižymi. Sauskelnių kraštai neleidžia išbėgti skysčiui iš sauskelnių.

 

ORO PRALAIDUMAS

 

 

Labai svarbu, kad sauskelnės leistų kvėpuoti jūsų vaikučio odelei. Pirmaisiais mėnesiais jas keisti reikia labai dažnai, nes mažyliai dažnai šlapinasi ir tuštinasi, todėl didesnė tikimybė sudirgti odelei. 
Keičiant sauskelnes nepamirškite, kad tai ne šiaip sau higienos minutė, bet ir laikaS pabendrauti su vaikučiu, pakalbinant, pamyluojant jį. 

 

Sauskelnes keiskite geros nuotaikos, kalbėkite ramiu ir švelniu balsu. Paglal laikrodžio rodyklę paglostykite mažyliui pilvuką, paglostykite pėdutes ir rankutes.

 

Žodžiu, naudokite kiekvieną progą pasakyti mažyliui - Aš tave myliu!

 

MAŽYLIAI NUO PIRMŲJŲ DIENŲ RENKASI HUGGIES NEWBORN!


 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu