Gydytoja: Nusprendę atjunkyti, turėkite kantrybės

Gydytoja: Nusprendę atjunkyti, turėkite kantrybės

15. Mar 2016, 13:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Akvilės laiškas:

Laba diena, kadangi neužilgo planuoju grįžti į darbą pusei etato, nutariau žindymą palaipsniui nutraukti.

Auginu sūnų, kuriam šiuo metu 7 mėnesiai ir savaitė. Kad nebūtų tai itin skaudu mažyliui, planuoju atjunkyti per 6 savaites. Ar laikas pakankamas? Norečiau sužinoti, kokia seka vadovautis atjunkant sūnų?

Teko skaityti, jog pirmiausiai reikia atpratinti nuo rytinio valgio, o vėliausiai "nuimti" naktinius valgymus - ar tai tiesa? Sūnus košės suvalgo apie 40 ml, o mišinio išgeria ne daugiau 30ml (bandėme siūlyti kokius 7-8 sykius). Gal patartumėte, kaip įsiūlyti šias "naujoves"? Lauksiu Jūsų patarimų.

Konsultuoja "Tarandės šeimos klinikos" šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė   

Mamyte,

Maitinimas krūtimi yra darbas 24 valandas per parą, todėl kartais mamos nori kuo greičiau sugrįžti dirbti, jos “pailsi”. Reiktų suprasti tai, kad kūdikiai ne šiaip nenori valgyti mišinukų, žino, kad geriausias maistas yra mamytės pienelis (MP). Na, jei jau nusprendėte nustoti maitinti MP, tad turėkite kantrybės, leiskite procesams vykti po truputį, forsuoti nepavyks. Kiekvienas vaikas yra individualus ir atjunkymo trukmė gali labai skirtis. 

Štai keletas patarimų Jums:

  • Pasirinkite mišinuką ir jį po truputį pradėkite duoti. Nesitikėkite, kad jį noriai valgys kaip MP. 
  • Naudokite gertuvę. Pradžioje galite įpilti MP, kad vaikas pradėtų gerti. Skatinsite vaiką ne žįsti, o gerti gurkšniukais. Po to į gertuvę pilkite pasirinktą mišinuką.
  • Stenkitės kuo daugiau būti tarp žmonių/vaikų, taip lengviau bus pasilikti be mamytės.
  • Galiausiai galite tiesiog pasakyti, jog jau nebežindysite ir Jums reikia eiti dirbti, tačiau po darbo visada būsite kartu, žaisite.

Kantrybės ir didžiausios sėkmės.

Ekspertai

Neringa Sakalauskė

Šeimos gydytoja, neringa.sakalauske@kraujotyrimai.lt
Neringa Sakalauskė in-vecaku-skola